Pressupostos de la Generalitat
Política 15/02/2012

Camacho assegura que el PP ha eliminat subvencions "prescindibles" com la del Memorial Democràtic

La líder dels populars catalans assegura que hauria volgut suprimir les retallades als funcionaris, però que no han pogut

Ara
2 min
Alícia Sánchez-Camacho ensenya el pacte pels pressupostos / EFE

BarcelonaLa presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, assegura que el seu partit ha presentat al Govern "una alternativa" als seus pressupostos que reduïa "quasi 95 milions" la despesa en aquelles partides que, en la seva opinió, encara tenien marge per ser retallades. Entre aquestes ha destacat les subvencions "que no eren imprescindibles", i s'ha referit explícitament a la que rep el Memorial Democràtic. En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio, Camacho ha demanat que "els diners no vagin a subvencions que no es necessiten i es destinin a escoles bressol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre l'interès del PP de reduir la taxa turística, Camacho ha assenyalant que aquest nou impost "afecta la competitivitat del sector", i ha afegit: "Hem fet esforços amb els funcionaris i altres qüestions perquè no tinguessin una retallada tan impactant, però no hem pogut". Segons ella, "gràcies a la intervenció" del PP, els pressupostos de la Generalitat per al 2012 "s'han millorat" en tots els camps on els ha estat possible: "La taxa turística, el cànon de l'aigua i l'euro per recepta, que no es podia fer lineal".

Camacho ha destacat també que, des que va començar l'actual legislatura, el PP és qui està modelant la política catalana, però ha deixat clar que no hi ha cap "pacte estable de legislatura" amb CiU. "En tot el que tingui a veure amb treure Catalunya de l'atur, el Govern em tindrà al seu costat", ha dit la líder del PP, però en canvi ha recordat que s'oposarà a "l'agenda separatista i independentista" de CiU.

Per la seva banda, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo situa l'acord entre CiU i el seu partit per aprovar els pressupostos de la Generalitat per al 2012 com un acte de "responsabilitat" per part dels populars i, en aquest sentit, considera que el PPC ha ajudat el Govern, que ha titllat de "feble", a fixar bé les prioritats econòmiques. "Hem obligat el Govern a identificar les partides de despeses que encara es poden reduir", ha subratllat Millo.

En una entrevista a 'Els matins' de TV3, el portaveu del PPC ha esquivat afirmar que l'acord simbolitzi un "segon pacte del Majèstic", però ha reivindicat el pes dels populars a Catalunya: "Hi ha gent que li molesta que el PPC sigui un partit determinant a Catalunya", ha sentenciat.

Millo ha subratllat la importància de la creació d'una comissió de seguiment del compliment de les clàusules de l'acord pressupostari, i ha negat rotundament que el principal objectiu d'aquesta comissió sigui tenir l'oportunitat de "fer-se una foto periòdica" amb el Govern.

stats