Política 05/04/2015

Camacho atribueix a les "pressions" sobiranistes les dificultats del PP per tancar llistes al territori

La líder del PP no pot garantir que tornin a concórrer a 500 municipis, com van fer l'any 2011

Efe
2 min
La líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, durant l'entrevista amb EFE. MARTA PÉREZ / EFE

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, reconeix en una entrevista a l'agència Efe les dificultats que té el seu partit per tancar el mateix nombre de llistes de fa quatre anys en les municipals del 24 de maig pel "rebuig", "l'exclusió" i les "pressions" que pateixen al territori pel procés sobiranista. L'any 2011 els populars van concórrer en uns 500 municipis catalans.

En aquests moments, ha explicat la dirigent popular, el PP de Catalunya ha tancat aproximadament el 85% de les llistes electorals, i confia que la setmana que ve i abans del dia 18 d'abril, que és quan expira el termini de presentació, podran tenir concloses el 100% de les candidatures, malgrat reconèixer que encara no està garantida la participació del seu partit a les 500 poblacions de fa quatre anys.

Les principals "dificultats", segons Sánchez-Camacho, s'han produït en municipis petits de menys de 1.000 habitants de les comarques de l'interior de Catalunya, com a conseqüència del procés sobiranista en general i, més en concret, a causa de la "duresa" amb la qual els populars van viure el procés participatiu del 9 de novembre, en negar-se a posar les urnes després de la suspensió del Tribunal Constitucional.

Segons la líder dels populars catalans, molts candidats del seu partit han patit "rebuig", "exclusió" i "moltes pressions", cosa que ha portat alguns d'aquests candidats a renunciar a tornar a presentar-se a les municipals d'aquest any, tot i tenir bones expectatives de suports.

Malgrat aquestes dificultats i el "desgast" del PP com a partit de govern, Sánchez-Camacho afirma que aspira a "treure els millors resultats" i a ser la primera força constitucionalista a Catalunya en les autonòmiques del 27-S, després d'una campanya electoral en què reivindicaran la "bona gestió" dels populars als consistoris catalans i en què participarà el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Sánchez-Camacho ha rebutjat que les municipals del 24 de maig representin una primera volta de les del 27 de setembre, a les quals CDC i ERC volen imprimir un caràcter de plebiscit, i en aquest sentit ha opinat que el procés sobiranista "no les contamina en absolut".

"Les eleccions de 24 de maig són clarament municipals, i enganyen si diuen que són una primera volta d'unes plebiscitàries", ha sentenciat la presidenta del PP de Catalunya.

stats