Política 03/09/2013

Camacho nega tota entesa amb el PSC per gravar la conversa de La Camarga

La presidenta del PP a Catalunya no dóna cap credibilitat a les insinuacions dels treballadors de Método 3 imputats

Roger Mateos
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha negat aquest dimarts haver-se posat d'acord amb el PSC per enregistrar la seva conversa amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, al restaurant La Camarga de Barcelona, el 7 de juliol del 2010. Un dia després que s'aixequés el secret de sumari i es coneguessin les declaracions judicials dels treballadors de Método 3 imputats pel cas de les escoltes polítiques, Camacho els ha restat tota credibilitat: "Els imputats tenen dret a mentir", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els detectius de Método 3 sostenen que Camacho estava al corrent de l'enregistrament de la conversa, en què la seva interlocutora va fer tot tipus de comentaris sobre els presumptes tripijocs de la família Pujol Ferrusola. El director de l'agència de detectius, Francisco Marco, fins i tot insinua que Camacho va "utilitzar un amic" per fer l'encàrrec de la gravació. I segons l'informe policial adjuntat al sumari, el client que va pagar per l'enregistrament hauria sigut el PSC, amb el seu exsecretari d'organització José Zaragoza movent els fils.

Camacho, després de reunir-se amb el comitè de direcció del seu partit, ha negat estar al darrere de l'assumpte i no ha volgut polemitzar amb els treballadors de Método 3: "No he de respondre a uns imputats, que tenen dret a mentir". Ha remarcat la seva "confiança en la justícia" per esclarir els fets i no ha volgut valorar ni tan sols si dóna versemblança a la hipòtesi policial que el PSC hauria pagat per la gravació. "És el jutge qui ho ha de determinar", ha afirmat Camacho, tot i que ha deixat caure que "alguns hauran de donar moltes explicacions".

A més, ha donat a entendre que ella està interessada a arribar fins al final en l'esclariment del cas i ha recordat que en el seu moment va demanar una comissió d'investigació al Parlament, que CiU no va voler acceptar. Per Camacho, "és sorprenent que a CiU només li interessi" el cas de La Camarga i no els que poden esquitxar la federació nacionalista.

stats