LLEI DE CONSULTES
Política 22/09/2014

El regidor del PP a l'Ajuntament de Camarles dóna suport a la moció de la consulta

El poble del Baix Ebre tira endavant la proposta per unanimitat de tots els grups: PSC, ERC, CiU i PP

Acn
1 min

CamarlesL'Ajuntament de Camarles (Baix Ebre) ha aprovat aquest dilluns la moció que dóna suport a la convocatòria de la consulta per al 9 de novembre. La sorpresa ha estat que la proposta ha tirat endavant per unanimitat, amb el vot favorable també del regidor del PP al consistori, Carmelo Redó. El popular s'ha sumat així als vots del PSC –al govern–, ERC i CiU. El text de la moció aprovada, a instàncies de l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), demana mostrar el ple suport del consistori a la consulta del 9-N dins el marc legal, així com al president de la Generalitat, al Govern, al Parlament i als partits polítics que hi estan a favor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La proposta també demana als ajuntaments que garanteixin la llibertat individual i el procés democràtic, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb el departament competent del Govern. Així mateix, fa una crida a la ciutadania a participar-hi de manera activa, cívica i pacífica.

Els acords dels plens es comunicaran en el període de cinc dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat i a la presidenta del Parlament i als grups parlamentaris. L'AMI i l'ACM seran els encarregats de transmetre'ls de forma conjunta al president del govern espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la Unió Europea i al president de la Comissió Europea.

stats