Política 15/09/2013

Dolors Camats (ICV): "Un gest de diàleg que podria fer el PP seria entrar a la comissió pel Dret a Decidir del Parlament"

La coordinadora general d'Iniciativa admet que el govern espanyol segueix sord al clam de la Diada, però que és cert que no diu que no a la consulta a la carta

A. Solé
1 min

BarcelonaLa coordinadora general d'Iniciativa (ICV), Dolors Camats, proposa que el PP faci el primer gest d'aquest diàleg del que parla Mariano Rajoy en la seva carta a Artur Mas: "Un gest de diàleg que podria ser el PP seria entrar a la comissió pel Dret a Decidir del Parlament". Ho ha dit en una entrevista al canal 324 de Televisió de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Camats, la negociació de la consulta no es pot fer entre presidents, si no que el mandat el té el Parlament català després dels 104 diputats que al febrer van votar a favor d'obrir una negociació amb Madrid pel Dret a Decidir.

La coordinadora d'ICV, respecte la carta, també ha comentat que "és la constatació que el govern espanyol segueix sord a la Diada, però és cert que no diu que no (a la consulta)". "La consulta té un marc legal per fer-se i Rajoy no pot mirar cap a una altra banda", ha afegit.

Respecte el suport al procés català que han donat els presidents de Letònia i Lituània, Camats ha apuntat: "El suport internacional és bo, però ens obliga a un rigor institucional, legal i jurídic molt escrupolós".

stats