Política 26/05/2015

Camats (ICV): "Mas ha de patir per la seva majoria de govern i la seva continuïtat com a president de la Generalitat"

La coordinadora d'ICV Dolors Camats reivindica la fórmula de Barcelona en Comú per presentar una candidatura de "confluència" el proper 27-S i crida totes les esquerres a "trobar espais comuns"

N. Orriols
1 min

BarcelonaLa coordinadora d'ICV, Dolors Camats, ha carregat aquest dimarts des del Parlament contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per les seves crítiques a Barcelona en Comú, en una entrevista a Catalunya Ràdio. Artur Mas, ha dit, "no ha de patir pel compromís" de la candidatura que lidera Ada Colau amb el dret a decidir, sinó que "ha de patir per la seva majoria de Govern i la seva continuïtat com a president de la Generalitat". Així de contundent ha estat la diputada ecosocialista, que ha assegurat que ha de "patir" perquè a la capital catalana s'ha bastit un model que es pot reproduir a escala catalana: "Hem estat capaços de construir una alternativa per ser una esquerra útil que suma i que guanya. N'hem tret lliçons i estem amb disposició de fer-ho també al 27-S amb una candidatura de confluència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Camats, hi ha un diagnòstic i "espais comuns" per construir una candidatura unitària d'esquerres amb Podem però també amb la CUP, Procés Constituent i fins i tot ERC, "a mi no m'hi sobra ningú", ha dit. Ara bé, sí que ha instat a deixar de banda allò que separa aquestes forces polítiques i a fer pinya en contra de l'austeritat, un procés constituent i amb el compromís del dret a decidir.

Sobre el posicionament de la CUP, ha dit que els ecosocialistes no subordinen el procés català a l'agenda espanyola però que "no es pot actuar ignorant que l'Estat existeix". A més, ha afegit que "el 9-N es va demostrar que les actuacions unilaterals tenen un límit".

stats