Política 24/10/2019

Camil Ros assistirà a la manifestació del 26-O contra la sentència del Procés

El secretari general de la UGT hi anirà per la "llibertat de la Dolors i de tots els empresonats"

Ara
2 min
El secretari general de la UGT, Camil Ros

Barcelona"Dissabte aniré a la manifestació per la llibertat de la Dolors i de tota la gent que està a la presó i que mai no hi haurien d'haver estat". Amb aquestes paraules el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, anuncia que participarà en la mobilització d'aquest dissabte, 26 d'octubre, contra la sentència. El sindicat, però, encara no ha decidit si se suma a la manifestació, que es farà al carrer Marina de Barcelona, després que entre dimarts i dimecres les negociacions amb l'ANC i Òmnium Cultural entressin en via morta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ros ho ha comunicat a través d'un vídeo que la mateixa UGT ha compartit al seu perfil de Twitter, tot i que el sindicat encara no ha decidit la seva posició.

"Aquesta sentència ens pot limitar el nostre dret de manifestació i de mobilització", ha explicat Ros, que, al mateix temps, ha justificat la seva presència a la mobilització unitària convocada per Òmnium i l'ANC "perquè el que necessita Catalunya és un diàleg sincer i solucions polítiques". Una recepta, ha matisat, que implica "que no hi hagi gent a la presó".

La confirmació de Ros arriba poques hores després que l'ARA pogués saber que, després de setmanes de negociacions entre sindicats i entitats per elaborar la resposta a la sentència, CCOO s'acabi desmarcant de la manifestació de dissabte i la mateixa UGT encara estigui estudiant de quina manera pot encaixar-hi, com va explicar a aquest diari el secretari de mobilització i agitació del sindicat, David Papiol. El sindicat, doncs, encara no ha decidit si participarà o no en la manifestació.

Pel que fa a CCOO, la seva directora de comunicació va exposar que consideraven que la manifestació "s'havia de basar en tres qüestions bàsiques: la llibertat dels presos, el diàleg i la cohesió social" i que, en canvi, la mobilització "ha acabat assumit un rang partidista". Tot i això, el posicionament oficial no és compartit entre la totalitat dels afiliats.

stats