Política 19/04/2015

Empremta catalana en el 70è aniversari de l'alliberament del camp nazi de Ravensbrück

La cantant Marina Rossell interpreta un tema en l'ofrena floral en record de les víctimes, en presència de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega

Ara
1 min
Joana Ortega, Margarita Català i Jordi Palou han participat en l'ofrena floral al camp de Ravensbrück / ACN

BarcelonaL'acte central de commemoració del 70è aniversari de l'alliberament del camp de concentració nazi de Ravensbrück ha comptat amb una representació catalana. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha encapçalat la representació de la Generalitat. També hi ha acudit la delegada del Govern a Alemanya, Mar Ortega, el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, la presidenta de l'Amical de Ravensbrück, Anna Sallés, a més de Margarita Català, filla de Neus Català, supervivent d'aquest camp nazi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans de l'acte central, a primera hora d'aquest diumenge al matí, Joana Ortega ha participat en l'ofrena davant la placa commemorativa de la Generalitat en record de les catalanes empresonades al camp. Durant l'ofrena, la cantant Marina Rossell ha interpretat el tema 'Morir a Ravensbrück', de Montserrat Roig. Aquest camp de concentració, construït el 1938, va ser ideat per a l'empresonament preventiu de dones. El 30 d'abril del 1945, les tropes soviètiques van alliberar el camp. Unes 92.000 dones hi van deixar la vida.

stats