Política 30/07/2019

Canadell obre la porta a una "aturada de país" com a resposta a la sentència de l'1-O

El president de la Cambra de Barcelona veu "acceptable" repetir la vaga del 3 d'octubre

Ara
2 min
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell.

BarcelonaEl president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha valorat la possibilitat de repetir una "aturada de país" com la del 3 d'octubre del 2017, ara, com a resposta a la sentència de l'1-O. En una entrevista a Europa Press, Canadell ha assegurat que la mobilització de l'octubre de fa dos anys va ser ben acceptada "en general" pels empresaris. "Un nou 3-O jo penso que és acceptable i fins i tot crec que hi hauria una part important de la societat empresarial que acceptaria alguna cosa més", ha remarcat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Canadell ha descartat la mobilització indefinida i ha apuntat que preveuen preguntar als associats quina és la resposta que es vol donar a la sentència. En aquest sentit, el president de la Cambra de Comerç ha assegurat que no hi haurà resposta internacional fins que no s'arribi a la justícia europea i ha explicat que es posicionarà sobre la sentència als líders independentistes quan es faci pública.

Visita a Lledoners

El president de la Cambra també ha visitat els presos polítics a Lledoners. Canadell ha recordat que va traslladar als líders independentistes el seu projecte per a la institució, i "en especial" al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, pel fet de ser empresari. En aquest sentit, Canadell ha considerat que és "greu que un empresari porti gairebé dos anys sense poder gestionar la seva empresa".

Així mateix, Canadell pretén reunir-se també amb l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó de Mas d'Enric (Tarragonès) i l'exconsellera Dolors Bassa a Puig de les Basses (Alt Empordà).

Possibilitat de repetir eleccions

Sobre la investidura fallida de Pedro Sánchez la setmana passada, Canadell ha augurat una repetició d'eleccions al novembre. En aquest sentit, ha considerat que, "després del que s'ha vist", el panorama electoral no canviarà de manera significativa. "Tot apunta a un escenari de més inestabilitat política i, per tant, això afecta l'economia", ha remarcat Canadell.

Sobre el conflicte català, ha emplaçat a negociar, i ha recalcat que "en democràcia no es pot fer res més que negociar". En referència als pressupostos de la Generalitat, prorrogats des del 2017, Canadell ha sostingut que "de moment els números diuen que no afecta molt". "Es molt més important la inestabilitat del govern espanyol, perquè és el que ha de fer les reformes estructurals que li demana Europa", ha apuntat.

stats