POLÍTICA
Política 28/05/2013

Cañas (C’s): “El que ens passarà als espanyols si seguim junts serà estupend”

El portaveu del partit anuncia una campanya contra la independència per "impedir que la minoria dopada segueixi enganyant". No amaga l'interès per contrarestar la campanya de la socialista Nuria Marín i fer-se amb espais tradicionals del PSC

Anna Mateo / Marc Colomer
2 min

BarcelonaC's també ha acabat optant per entrar obertament en el debat polític de Catalunya. El portaveu parlamentari de la formació, Jordi Cañas, ha anunciat aquest dimarts una campanya per "neutralitzar les mentides del Govern i els seus ectoplasmes" sobre els suposats beneficis de la independència. "El que ens passarà als espanyols si seguim junts serà estupend", ha etzibat Cañas en roda de premsa al Parlament per resumir el contingut de la campanya que engegaran pròximament per "impedir que la minoria dopada segueixi enganyant" sobre un escenari de plena sobirania.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat que no ha concretat quan ha de començar la campanya de propaganda pel 'no' a la independència, sí que ha explicat que pensen sortir al carrer per instal·lar "meses informatives" i crearan "material" divers per "des d'un discurs positiu, explicar que treballar junts és la millor alternativa per sortir de la crisi i tenir un futur pròsper i no generar conflicte és treballar junts". El "Mejor unidos" que ja va portar C's a les últimes eleccions catalanes.

OPA al PSC

C's ja no amaga el seu interès per aprofitar el desconcert del PSC entorn al dret a decidir per intentar una OPA hostil a l'electorat antiindependentista dels territoris que havien estat les principals bosses de votants socialistes. Sense una referència explícita a la campanya contra la independència de l'alcaldessa socialista de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, de la intervenció de Cañas se n'extreu la voluntat de C's de contrarestar-la fent-se visibles al carrer amb un discurs antiindependentista "positiu".

"En algunes parts de Catalunya, el creixement de C's és molt fort", ha argumentat Cañas, que no ha amagat la voluntat d'erigir el seu partit en l'alternativa a "alguns que han perdut la confiança" dels ciutadans i "ja no la recuperaran", en clara referència al PSC. I per si quedava algun dubte, ha posat nom als seus objectius, el que va ser el cinturó roig, i més concretament les ciutats de l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, Cornellà, el Prat, Sabadell i Terrassa.

stats