Política 23/01/2014

Què li passava ahir a Jordi Cañas?

El diputat de Ciutadans fa una intervenció molt eufòrica i teatral en el ple dels Pressupostos

Ara
1 min

BarcelonaEl diputat de Ciutadans (C's) Jordi Cañas va anunciar dimarts que renunciava a ser portaveu del seu grup al Parlament mentre duri la investigació oberta contra ell pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un presumpte delicte de frau fiscal. Ahir, però, va pujar a la tribuna d'oradors del Parlament per denunciar els Pressupostos de la Generalitat del 2014 −amb l'argument que "són una coartada" per impulsar la consulta sobiranista−. Ho va fer amb una peculiar intervenció, que ha estat molt comentada a les xarxes socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les formes de Cañas són prou conegudes. Amb un estil directe, que molts consideren més propi d'un bar que no pas d'un Parlament, el diputat s'ha fet popular per la seva manera d'intervenir en la cambra, amb un discurs incisiu i un llenguatge corporal inusual en un parlamentari. Amb les mans als malucs i un to gairebé agressiu, Cañas és un dels diputats que aporten més 'color' a la cambra.

Aquest dimecres, però, la seva intervenció davant del ple del Parlament va ser especialment peculiar. El to irònic era l'habitual, i el seu llenguatge corporal també −es va adreçar a la cambra amb les mans en les butxaques− però en comptes del seu habitual posat seriós, com enfadat, se'l veia content, eufòric, amb una especial desmesura. En els primers moments de la seva intervenció li costava vocalitzar.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) investiga Cañas per un delicte contra la Hisenda Pública relacionat amb un frau fiscal de 429.203 euros, motiu pel qual ha ordenat obrir diligències per les seves "relacions personals i professionals" amb un entramat societari que presumptament va cometre frau en la declaració de l'impost de societats de l'exercici 2005.

stats