Política 12/08/2014

Una senadora de CDC retreu a Pujol la seva "rialleta" el dia que va trencar el silenci

Montserrat Candini adverteix a l'expresident que si no compareix al Parlament donarà munició als que "volen fer mal al lideratge" de Mas

Acn
2 min

BarcelonaL'alcaldessa de Calella, portaveu adjunta de CDC al Senat i membre del comitè executiu de Convergència, Montserrat Candini, ha demanat a l'expresident Jordi Pujol que comparegui al Parlament, com a "últim servei" al país, per donar explicacions sobre el cas d'evasió fiscal. Candini ha afirmat a l'ACN que Pujol "no ha fallat com a governant, sinó com a persona", i ha advertit que si no compareix afavorirà aquells que volen aprofitar el cas per atacar el procés català i el lideratge del president de la Generalitat, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Candini també ha comentat amb tristesa les imatges dels darrers dies a Queralbs, on l'expresident va trencar gairebé dues setmanes de silenci, després de la confessió d'haver ocultat uns diners a l'estranger, i va atendre els mitjans de comunicació amb un excés de simpatia: "La rialleta atenent els mitjans de comunicació ha fet molt mal". Segur, diu Candini, que la reacció de l'expresident "forma part de l'estat de nervis", però aquesta imatge, explica l'alcaldessa, "contrasta de manera dolorosa amb el plor d'una militant durant l'assemblea que s'havia celebrat 48 hores abans".

En estat de "xoc emocional". Així és com se sent Montserrat Candini d'ençà que Pujol confessés que ha tingut una fortuna sense regularitzar en paradisos fiscals. Candini creu que el seu error "com a persona" ha fet mal a la militància de CDC i a la ciutadania en general de qui va ser el cap del Govern durant 23 anys. És per això que li reclama la seva compareixença pública: "Té l'obligació moral de donar explicacions davant la ciutadania", opina l'alcaldessa. "Jordi Pujol ha servit molts anys al país però li queda un darrer servei, que és comparèixer al Parlament i no m'imagino que no vulgui comparèixer", afegeix Candini.

En aquest sentit, l'alcaldessa opina que la no compareixença de l'expresident només serviria per dotar de munició política "aquells que volen fer mal al lideratge d'un president Mas que prou pressió té i que no es mereix això". El cas Pujol, diu, serà aprofitat per debilitar Artur Mas si Pujol decidís no donar les explicacions que la ciutadania espera. Candini, però, no creu que en cap cas això faci minvar el procés català pel dret a decidir.

stats