Política 28/04/2014

La número 2 de Cañete, Isabel García Tejerina, nova ministra d'Agricultura

L'actual secretària general del ministeri prendrà possessió del càrrec aquesta tarda al Palau de la Zarzuela

Efe
2 min

MadridL'actual secretària general del ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, serà la nova titular del departament en substitució de Miguel Arias Cañete, segons han informat a Efe fonts del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

García Tejerina jurarà o prometrà el càrrec aquesta mateixa tarda davant el rei Joan Carles. L'acte tindrà lloc a les 19.30 hores al Palau de la Zarzuela.

La crisi de govern es limita a la substitució del ministre d'Agricultura per la seva candidatura a les eleccions europees i no s'ha anunciat cap més relleu, tal com ja va avançar Rajoy, que va descartar una remodelació profunda del seu executiu.

Arias Cañete, que va ser nomenat el passat 9 d'abril cap de llista del PP per a les eleccions europees del 25 de maig, ha compatibilitzat fins ara les dues funcions. La mateixa García Tejerina va dir divendres passat que el seu nom era un dels que sonaven per substituir el ministre.

"Té un profund coneixement del sector", ha dit Arias Cañete en declaracions a 'Los Desayunos de TVE' recollides per Europa Press, i ha destacat que donarà continuïtat a la política del ministeri. Segons ha dit, ho ha sabut fa menys d'una hora.

Nascuda el 9 d'octubre del 1968 a Valladolid, García Tejerina és enginyera agrònoma per la Universitat Politècnica de Madrid, llicenciada en Dret per la Universitat de Valladolid i màster en Comunitats Europees per la Universitat Politècnica de Madrid i en Economia Agrària per la Universitat de Davis (Califòrnia).

La nova ministra ha estat assessora executiva dels gabinets dels ministres d'Agricultura, Pesca i Alimentació Loyola de Palacio, Jesús Posada i Miguel Arias Cañete.

El 2000 va ser nomenada secretària general d'Agricultura, i a partir del 2004 va passar al sector privat com a directora de Planificació Estratègica de l'empresa Fertiberia i consellera de la companyia mercantil algeriana de fertilitzants Fertial S.P.A.

stats