Política 22/07/2015

El president de Cantàbria revela què pensa el rei Felip VI sobre Mas: "La seva postura és irreconduïble"

Miguel Ángel Revilla demana fer "pedagogia" entre els catalans i explicar-los que la "bogeria" independentista "no és bona"

Efe
1 min
El rei Felip i Miguel Ángel Revilla, president de Cantàbria, al Palau de la Zarzuela / EFE

MadridEn la sèrie de reunions del rei Felip amb els presidents de les comunitats autònomes, aquest dimecres ha estat el torn del president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla. En sortir de la reunió, Revilla ha revelat què pensa el rei del president de la Generalitat, Artur Mas, després de la tensa reunió que van tenir divendres passat al Palau de la Zarzuela. Segons ha dit Revilla, el rei Felip veu "irreconduïble" la postura del president de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El rei m'ha deixat clar que la seva postura és irreconduïble", ha expressat Revilla, que ha afegit que amb Mas "no hi ha arranjament possible i anem directes al precipici". Segons ha dit, cal fer "una mica de pedagogia" entre els catalans per explicar-los que "no és bo aquest desafiament", que ha qualificat de "bogeria".

Revilla s'ha reunit una hora i vint minuts a la Zarzuela amb el rei i també ha revelat que el monarca està "molt preocupat pel que està passant a Espanya". El president càntabre ha assegurat que tots dos han coincidit "bàsicament" en les causes que han portat a l'auge de noves forces polítiques com Podem i Ciutadans.

Una "broma" amb l'Ebre

Revilla també ha parlat amb el rei sobre la "broma" que va fer ahir en la clausura d'un curs de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) de Santander, quan va avisar a Mas que "no es posi tonto", perquè l'aigua del riu Ebre arriba des de Cantàbria. Revilla ha afirmat que el rei Felip "s'ha adonat" que era una broma i ha insistit que Cantàbria proporciona aigua gratuïta de l'Ebre a "tot Espanya".

stats