Política04/03/2020

Capella: "ERC està disposada a governar amb qui convingui perquè Catalunya avanci nacionalment i socialment"

La consellera assegura que els republicans són capaços de treballar "amb molta gent alhora"

Ara

BarcelonaGir en el discurs d'ERC en relació a la política d'aliances. La consellera de Justícia, Ester Capella, ha afirmat que Esquerra està disposada a governar amb qui convingui" perquè Catalunya "faci els grans passos que ha de fer, per assolir els objectius" que el partit persegueix. "ERC, com a partit independentista, republicà i amb voluntat de transformar, farà tot el possible perquè el país avanci nacionalment i socialment", ha afegit en declaracions a Ràdio 4, on ha remarcat que els republicans són capaços de treballar "amb molta gent alhora".

Cargando
No hay anuncios

Capella ha posat l'exemple del pacte de pressupostos, un acord que a banda de JxCat també inclou els comuns. "Miri si hi ha ventalls possibles i possibilitats", ha recalcat. No obstant això, la seva reflexió no tanca la porta com fins ara a una possible entesa amb els socialistes després de les pròximes eleccions, un escenari que traslladaria a Catalunya el pacte que ERC té amb el PSOE a l'Estat.

Molts dirigents republicans havien tancat fins ara la porta a aquesta possibilitat, i fins i tot el president del partit, Oriol Junqueras, va rebutjar qualsevol possible acord per governar amb els de Miquel Iceta en una entrevista a La Sexta. "És impossible", va dir, argumentant que el PSC "ha aplaudit" que hi hagi líders independentistes a la presó. Els socialistes, per la seva banda, mantenen que no investiran un president independentista ni compartiran govern amb un partit que tingui l'estat propi com a objectiu principal.