Política 03/02/2019

Capella s'oposa a investir Puigdemont i creu que "desgastaria" la cambra

Artadi defensa la investidura de l'expresident per començar a "revertir" la repressió

Acn
2 min
La consellera de Justícia, Ester Capella, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa consellera de Justícia, Ester Capella, ha rebutjat aquest diumenge la possibilitat d'investir Carles Puigdemont president de la Generalitat, tal com reclamen JxCat i el PDECat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la dirigent d'ERC ha demanat "fer les coses que es puguin fer" i "no posar-se contínuament en situacions que desgastin innecessàriament el Parlament".

Després de recordar que Puigdemont "és a Waterloo i no aquí", ha dit que cada vegada que s'ha intentat investir l'expresident hi ha hagut "dificultats per poder-ho fer efectiu", i encara ha afegit: "Ara mateix no tindríem la majoria parlamentària per fer-ho". Amb tot, Capella ha apostat per "fer allò que permet avançar" i no posar damunt la taula "coses que distreguin dels objectius".

En contraposició a les paraules de Capella, la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha recordat que s’està treballant en la reforma del reglament del Parlament perquè "no hi pugui haver cap excusa" en la investidura de Puigdemont. Artadi ha defensat fer-la efectiva per "tancar i revertir" la repressió que va començar amb la destitució del Govern "legítim" i el 155. Segons ha dit, investir Puigdemont és el que ''demana'' la ciutadania i, per tant, JxCat hi té un ''compromís absolut i ferm''.

"No puc assumir que la sentència estigui dictada"

La consellera de Justícia, que aquest dissabte ha visitat tots els presos polítics a Soto del Real i Alcalá-Meco, ha carregat contra les condicions del seu trasllat a Madrid. "No m'agradenaquestes condicions de trasllat, encara que sigui un autocar nou de trinca". Capella creu que cal "prioritzar la dignitat de les persones". "Si nosaltres fóssim una República i haguéssim de gestionar directament aquestes coses, aquests trasllats no es faríem així", ha reblat.

Sobre el judici al Tribunal Suprem, Capella ha assegurat que, "pensant jurídicament", no pot assumir que la sentència "estigui dictada". "No renuncio a guanyar aquest procediment judicial, i el judici és posar l'estat espanyol davant del mirall i no s'agradarà", ha afirmat, tot esperant que finalment el Suprem dicti una sentència "absolutòria". Per a Capella el procés judicial "se sustenta en una gran construcció basada en fets que no s'han produït i que no tenen res a veure amb els principis que fins ara teníem assumits, que han de ser aplicar el dret penal". De fet, creu que s'està "desbordant el Codi Penal".

stats