Política 25/08/2014

Els trabucaires de Cardedeu neguen haver simulat cap afusellament

El vicepresident de la colla de trabucaires de Cardedeu demana disculpes però adverteix: "És una interpretació esbiaixada, equivocada i, fins i tot, malintencionada"

Acn
4 min
El PP de Cardedeu denuncia els trabucaires per "simular l'afusellament" d'un regidor / @PPCardedeu

CardedeuEl vicepresident de la colla de trabucaires de Cardedeu, Miquel Pujadas, considera que la reacció del Partit Popular per les salves que van llançar davant la casa del regidor Jaume Gelada en el marc de les despertades de la Festa Major és una "interpretació totalment esbiaixada, equivocada i, fins i tot, malintencionada". El PP ha portat els fets del 17 d'agost a la Fiscalia en considerar que va ser un "assetjament" a Gelada, que ha acusat la colla de simular "un afusellament". Pujadas ho ha negat de forma rotunda però ha demanat perdó si algú hagués sentit realment que simulaven un fet així: "Disculpin, perquè no era la nostra intenció simular aquest acte tan trist i macabre".

El vicepresident de la colla de trabucaires de Cardedeu (Vallès Oriental), Miquel Pujadas, ha afirmat aquest dilluns a la tarda que "si algú es va sentir intimidat, demanem disculpes", amb referència al llançament de salves davant la casa del regidor del PP Jaume Gelada, el passat 17 d'agost, en el marc de les despertades de la Festa Major. Ara bé, Pujadas ha apuntat que "li suggeriríem que es mirés el fet trabucaire, amb les galejades i les salves pels carrers en diades assenyalades" i ha explicat que la colla de trabucaires de Cardedeu recrea una partida de carlins i que per això tenen cert "aspecte marcial, amb un capità que ordena formar files i llançar salves". '

Pujadas ha expressat que, a la colla de trabucaires, s'han quedat "molt sorpresos" pel ressò mediàtic que ha tingut aquell llançament de salves, però ha assegurat que estan "tranquils" perquè "l'ajuntament sabia el recorregut", tenien "tots els permisos en regla de l'activitat" i perquè la intenció, ha insistit, "no era simular cap afusellament".

Sobre el llançament de salves polèmic, el vicepresident de la colla ha recordat que Gelada "va sortir el balcó, ens va estar mirant i vam marxant xiulant l'himne del PP", fet que ha considerat "un detallet, una picardia d'última hora". "Va ser l'únic intercanvi que hi va haver de sons amb aquest senyor. Si això és tan ofensiu per ser objecte d'una interpretació d'un simulacre de no sé ben bé què, considerem que és una interpretació totalment esbiaixada, equivocada i, fins i tot, malintencionada", ha afirmat.

Pujadas defensa que les despertades són un acte "festiu cent per cent"

El vicepresident dels trabucaires ha remarcat que portar aquell llançament de salves a la Fiscalia de Catalunya és anar a "l'extrem"; una interpretació que consideren de "mala fe" per "aprofitar una anècdota per muntar un circ mediàtic potser per interessos partidistes de sembrar un fals victimisme o venjar-se d'unes persones amb les quals que no té massa afinitat". Pujadas, que havia estat regidor d'ERC, ha subratllat que a la colla de trabucaires "hi ha gent de moltes sensibilitats i molts colors polítics; gent significada molt personalment amb un partit, com Esquerra, la CUP, Convergència, i persones que no professen cap tipus de militància o simpatia per cap partit en concret".

Pujadas ha insistit que les despertades són un acte "festiu cent per cent, sense cap tipus de reivindicació política". "Entenem que unes despertades, amb uns trabucs sota el balcó, molts veïns se les puguin prendre amb una mica de mal humor, però entra en la conjuntura d'una festa major i popular", ha sospesat. Pujadas també ha destacat que en alguns llocs, com a les pastisseries, els ofereixen croissants, coca i xocolata, perquè la parada per llançar salves és "ben rebuda".

Calamanda Vila: "Algú ens vol posar a l'ull de l'huracà d'unes polèmiques artificials"

També l'alcaldessa, Calamanda Vila, ha titllat de "desmesurada" la reacció del Partit Popular de portar a la Fiscalia de Catalunya els trabucaires que van llançar salves davant la casa del regidor del PP, Jaume Gelada, en el marc de les matines de la Festa Major, el 17 d'agost. Així ho ha afirmat Vila aquest dilluns a l'ACN. "Algú ens vol posar a l'ull de l'huracà d'unes polèmiques artificials que no van amb la majoria de gent de Cardedeu", ha lamentat. L'alcaldessa s'ha mostrat disgustada pel ressò mediàtic que s'ha generat: "A cap alcalde li agrada que es pertorbi el benestar dels seus veïns i que hi hagi polèmiques d'algú que vol crear problemes allà on no n'hi ha".

L'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, ha considerat que la reacció del regidor Jaume Gelada i del Partit Popular de portar els trabucaires a la Fiscalia de Catalunya és "sobredimensionada" i "desmesurada" i ha lamentat que de les matines de la Festa Major, n'hagi sortit "una polèmica que no ens agrada gens". En declaracions a l'ACN aquest dilluns a la tarda, Vila ha volgut reivindicar la tradició centenària dels trabucaires a Catalunya i de les matines en les festes majors.

L'alcaldessa també s'ha mostrat molt disgustada perquè Cardedeu hagi sortit als mitjans de comuniació per aquests fets. "No ens agrada que Cardedeu sigui conegut per això", ha lamentat. Vila ha assegurat que la festa major "ha funcionat" i ha lamentat que se'n parli per aquesta polèmica i no, per exemple, per haver "recuperat el ball de l'Espolsada, que feia més d'un segle que no es ballava".

L'Ajuntament de Cardedeu havia emès un comunicat aquest dilluns al migdia afirmant que l'equip de govern "no aprova el comportament dels Trabucaires de Cardedeu quan van actuar de manera molesta davant el domicili d'un regidor que no els és proper". "Considerem que, d'aquesta manera, es donen motius per reaccionar, com ho han fet, desmesuradament, a ell i els mitjans de comunicació estatals poc amics de Catalunya", lamentaven en el comunicat. "Els fets ocorreguts no representen de cap manera el sentir de tots els vilatans, que el que volen és una convivència pacífica i amable i gaudir de la festa major", reblaven en el comunicat.

stats