Política 02/09/2015

L'arquebisbe de València urgeix a "restaurar i enfortir" la unitat d'una "Espanya que està a punt de trencar-se"

El cardenal Antonio Cañizares assegura que Europa és enmig d'una crisi que "amenaça la seva identitat més profunda"

Europa Press
2 min
El cardenal i arquebisbe de València, Antonio Cañizares, durant l'obertura del curs acadèmic de la Universitat Catòlica de València / ARQUEBISBAT DE VALÈNCIA

ValènciaEl cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha fet aquest dimecres una crida a la "unitat en aquesta Espanya nostra, que està a punt de trencar-se si veritablement, entre nosaltres, no col·laborem perquè aquesta unitat es restauri i sigui veritablement forta amb un nou teixit social". Així ho ha indicat durant l'homilia en la missa d'obertura de curs 2015-2016 de la Universitat Catòlica de València (UCV) Sant Vicent Màrtir, que ha presidit aquest dimecres, segons ha informat l'arquebisbat en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cardenal i gran canceller de la UCV ha advertit que l'obertura de curs es produeix en una Espanya "catòlica encara, encara que bastant afeblida religiosament" i embolicada en un clima social i cultural "molt concret, en una profunda i extensa crisi que connota una greu fallida moral i humana, que fa encara més dura i difícil la seva superació, i amb una unitat amenaçada". També ha assenyalat que la UCV ha de tenir present que treballa "enmig d'una Europa amenaçada en la seva identitat més profunda".

En aquesta situació, ha assegurat que la UCV "ha d'oferir el testimoni i la veritat de Déu, una nova, intensa i vigorosa evangelització, la que correspon a l'àmbit universitari".

El cardenal ha afegit que "davant els desafiaments del present", la UCV "ha de realitzar una apel·lació als homes a tornar-se cap a Déu", perquè "el més noble, bell i universitari és inseparable de Déu". En la seva homilia, el cardenal ha destacat que "l'obra d'evangelització a la qual se sent urgida l'Església avui i sempre davant la crisi que travessem, l'obliga sobretot a parlar de Déu al centre de la nostra vida".

"Per això és necessari i urgent, imprescindible, que l'Església, i particularment aquesta Universitat Catòlica de València, centrant per complet la seva vida i els seus quefers universitaris enterament en Déu, només en Déu, sigui abans de res i sobretot testimoni del Déu viu en la nostra societat i davant els homes d'avui", ha manifestat.

stats