Política 21/08/2015

Mejías s'oposa a sumar Barcelona a l'AMI i afirma que els veïns no se sotmetran a una associació "discriminatòria"

La líder de C's reclama a Colau que no faci servir l'Ajuntament com un instrument en benefici del "deliri independentista"

Acn
2 min
Carina Mejias es la candidata de Ciutadans a Barcelona / ACN

BarcelonaLa presidenta del grup municipal de C's a Barcelona, Carina Mejías, ha subratllat aquest divendres que els ciutadans de Barcelona "no renunciaran a ser lliures i no sotmetran la seva voluntat a cap associació discriminatòria i partidista al servei de la independència". A través d'un comunicat, Mejías ha respost d'aquesta manera a l'anunci de convocatòria d'un ple extraordinari per decidir si la ciutat s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Tot i que el ple ve forçat per CiU, ERC i la CUP i sense el suport del grup del govern, la líder de C's ha reclamat a l'alcaldessa, Ada Colau, que no faci servir l'Ajuntament com un instrument en benefici del "deliri independentista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'oposició de C's a l'adhesió de Barcelona a l'AMI és prou coneguda i aquest divendres Mejías ha recalcat que els barcelonins "no sotmetran la seva voluntat a cap associació discriminatòria i partidista al servei de la independència". El ple extraordinari es farà durant el mes de setembre i els grups promotors no tenen garantida la majoria absoluta (21 regidors) perquè la seva proposta sigui acceptada. Mejías, però, tem que BComú s'hi acabi sumant i, per això, ha lamentat que "la posició minoritària de Colau l'obligui a cedir davant les exigències d'ERC en compensació pel suport a la seva investidura". En una entrevista radiofònica Colau ha avançat, però, que "probablement" BComú s'abstindrà en bloc.

"Senyora Colau, no perdi més temps amb plens improductius i passi de l'activisme a la veritable acció de govern responsable i al compliment dels seus compromisos com a alcaldessa de tots els Barcelonins", l'ha instat Mejías. La portaveu de C's a l'Ajuntament ha criticat que les noves estratègies de ciutat siguin "mesures negatives com perjudicar futures inversions o convertir a Barcelona en un espai d'impunitat per als delinqüents", a més de coses tan "improductives" com "retirar busts, canviar noms de carrers i associar-se a entitats privades i partidistes".

stats