Política 28/09/2020

Carlos Sánchez, nou responsable d'organització de Ciutadans a Catalunya

Carrizosa ocupa el càrrec de coordinador autonòmic

Anna Mascaró
2 min
Carlos Carrizosa analitza els resultats de Cs a Barcelona

BarcelonaCarlos Carrizosa fa un pas al costat com a responsable d'organització de Ciutadans a Catalunya, però es manté controlant l'estructura del partit amb el càrrec de coordinador. El substitueix com a encarregat de l'estructura interna de la formació el diputat Carlos Sánchez, membre del seu pinyol dur i fins ara adjunt a l'organització. Per la seva banda, el diputat Nacho Martín Blanco entra a la junta directiva com a responsable de comunicació (càrrec que fins ara ocupava el també diputat David Mejía), mentre que Joan Garcia continuarà al capdavant de l'acció institucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La formació ho ha comunicat als afiliats de manera oficial a través d'un escrit a què ha tingut accés l'ARA. Com a coordinadors provincials hi ha Mari Luz Guilarte (regidora a Barcelona) i els diputats Jean Castel, Jorge Soler i Matías Alonso a Girona, Lleida i Tarragona, respectivament. Lorena Roldán, recentment apartada per l'executiva com a candidata a les catalanes, es manté com a membre de l'executiva autonòmica però sense cap àrea assignada. Queden quatre càrrecs per escollir: finances, vocal, programes i relacions institucionals.

Des que Carrizosa va fer un pas endavant com a candidat a les catalanes (quatre diputats han impugnat el seu nomenament per no haver passat per primàries) internament s'esperava que fos substituït com a secretari d'organització, dos càrrecs que sovint es mantenen separats. Segons diverses fonts, la tria de Sánchez com a substitut continua assegurant a Carrizosa el "control" de l'aparell del partit, ja que forma part del seu equip.

La renovació dels càrrecs autonòmics, pendent des que Inés Arrimadas va ser nomenada nova presidenta del partit, s'ha portat a terme en el comitè executiu que la cúpula de Cs ha celebrat aquest dilluns, amb dues absències importants: ni el vicepresident de Castella i Lleó, Francisco Igea, líder del sector crític de la formació taronja, ni la vicepresidenta de la regió de Múrcia, Isabel Franco, lideraran l'equip orgànic del partit a les seves respectives comunitats.

stats