Política 26/02/2013

Chacón va afirmar el 2008 a TV3 que estaria disposada a trencar la disciplina de vot del PSOE

La llavors candidata del PSC a les eleccions estatals va assegurar en el debat electoral que prioritzaria els interessos de Catalunya

Ara
1 min

BarcelonaLa llavors candidata del PSC a les eleccions estatals del 2008, Carme Chacón, va afirmar en el debat electoral de TV3 que estaria disposada a trencar la disciplina de vot del PSOE si havia de ser per defensar els interessos de Catalunya. Aquest dimarts, però, es desmarcarà precisament del sentit de vot del PSC per acatar el que dicten els socialistes espanyols contra una consulta pactada amb Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, Josep Cuní obria el debat d'aquell 2008 amb una pregunta directa a Chacón en aquest sentit. El que deia Cuní i li responia la candidata socialista era exactament el següent:

Josep Cuní: Durant la legislatura que hem deixat enrere, les relacions entre Catalunya i Espanya han passat per moments molt difícils. De fet, s'ha tornat a reclamar de vostès, els socialistes catalans, que a veure si tornareu a tenir algun dia un grup parlamentari propi a Madrid. Si arribés el cas, vostè seria capaç de votar en contra de la disciplina del PSOE per defensar Catalunya?

Carme Chacón: I tant, sí, i tant. Amb la mateixa convicció amb què també demano, per la defensa de Catalunya, el vot per a José Luis Rodríguez Zapatero en aquestes eleccions, i tant.

stats