DRET A DECIDIR
Política 30/10/2014

Carme Forcadell: "Digui el que digui l'Estat, el 9-N tothom amb la papereta davant el col·legi electoral"

'Ara és l'hora' descarregarà a partir d'aquest dimecres tota l'artilleria de campanya per garantir l'èxit del procés participatiu del 9-N com a palanca per a encarar el que Muriel Casals ha definit com "el partit final"

M. Colomer
3 min

BarcelonaLa plataforma de campanya unitària de l'independentisme civil 'Ara és l'hora', integrada principalment per ANC i Òmnium, posa en marxa des d'aquest dijous mateix i a tota potència tota la seva maquinària militant en l'esprint final cap al 9 de novembre, sigui quin sigui l'escenari i actuï com actuï el govern espanyol i els aparells judicials de l'Estat. La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha fet aquest dijous una crida perquè "digui el que digui l'Estat, el 9-N tothom a les 9 del matí davant el seu col·legi electoral amb la papereta a la mà". "Volem demostrar-nos a nosaltres i al món que som incansables. Entusiastes i incansables", ha afegit la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, que ha advocat per fer de l'èxit del 9-N la palanca per encarar el que ha definit com "el partit final" per guanyar la independència, en una referència implícita a les eleccions de tall referendari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la presentació de la traca final de la campanya d''Ara és l'hora' per al nou 9-N -destaca, com ha avançat aquest dimecres l'ARA, la marató de trucades "una trucada, un vot" per mobilitzar "milions" de catalans-, Forcadell ha alertat que les "limitacions" associades al procés participatiu sumen encara més dificultat a una jornada que Muriel Casals ha defensat que ha de ser també una expressió de "dignitat" davant la intenció de l'Estat de dinamitar-la. De fet, el Consell d'Estat ja estudia els arguments del govern espanyol per impugnar, aquest divendres, el nou 9-N en considerar que és un "referèndum encobert" i, per tant, un "frau de llei".

Entre les limitacions, que Forcadell ha atribuït als obstacles posats pel govern espanyol, hi figuren que hi haurà menys de la meitat de punts de votació que en una votació ordinària, que els punts de votació en molts casos queden lluny dels centres urbans, o que fins ahir no s'han conegut els punts de votació definitius. "Estem fent una consulta contra la voluntat de l'estat espanyol. Els que ens diuen que la consulta no te garanties són els que impedeixen que les tingui. Cinisme", ha deplorat Forcadell. Per això, ha alertat que "tothom ha de tenir clar" que"ni el resultat ni la participació serà la normal en unes condicions normals".

Eleccions congelades

Si bé l'ANC i Òmnium van condicionar el suport d''Ara és l'hora' al nou 9-N al fet que el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqués eleccions referendàries en un termini màxim de tres mesos, aquest dijous ha evitat concretar si han aconseguit arrencar cap compromís en aquest sentit. "Com millor vagi el 9-N més fàcil serà el camí que pretenem, que és la independència. Ara tots a la una amb el 9-N". "S'ha de guanyar la semifinal per anar al partit final", ha opinat Muriel Casals, que també ha fet una crida a fer del 9-N una jornada per "reivindicar l'exercici d'expressar-se lliurement, de jugar a la democràcia".

La traca final de la campanya d''Ara és l'hora', més enllà de la marató de trucades via aplicació d'internet de l'Assemblea entre els dies 5 i 8 de novembre, també comptarà amb un gran acte de final de campanya el 7u de novembre a les 20h. del vespre a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona, i una embustiada al 70% de les llars catalanes amb informació sobre la votació. La campanya haurà tingut un cost de 750.000 euros. El 9-N ja és a la cantonada.

“com millor vagiel 9N més fàcil serà el camí que pretenem, que és ilaindependència”

“ara tots a la unaamb el 9-N”

stats