Política 25/10/2018

Carolina Bescansa surt derrotada de les primàries de Podem Galícia

Antón Gómez-Reino és el candidat guanyador, pròxim a Pablo Iglesias

Europa Press
1 min
La candidata Carolina Bescansa a les primàries de Podem Galícia

BarcelonaCarolina Bescansa ha perdut les primàries per liderar Podem Galícia que l'enfrontaven a Antón Gómez-Reino, el candidat preferit pel secretari general del partit, Pablo Iglesias. Amb la victòria, Gómez-Reino, d'En Marea, relleva Carmen Santos i es converteix en el tercer secretari general del partit gallec.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bescansa, que ha sortit derrotada en les votacions que s'han publicat aquest dijous al vespre al web de Podem Galícia, és una de les cofundadores de Podem i una de les veus més crítiques amb Iglesias. De fet, l'exdiputada va deixar el seu escó al Congrés després que es filtrés un document en el que proposava un pacte amb Iñigo Errejón per rivalitzar amb Iglesias pel lideratge de la formació morada. Des d'aleshores, no parla amb Iglesias, segons va explicar el secretari general de Podem en una entrevista recent a la Sexta

Iglesias també va criticar el compromís amb Galícia de Bescansa, recordant que porta 20 anys vivint a Madrid i que també es va postular per ser candidata a l'Assemblea de Madrid. Paraules que no van agradar a l'exnúmero 3 de Podem, tot i que Iglesias va garantir que mantindria la neutralitat en el procés de primàries.

stats