Política 08/11/2017

Puigdemont i els quatre consellers a Brussel·les activen una "estructura estable" de Govern a l'exili

Els membre de la Generalitat que són a Bèlgica ho han anunciat a la ciutadania en una carta

Ara
2 min
Puigdemont i els quatre consellers durant l'acte dels alcaldes a Brussel·les

Barcelona"Des d'avui posem en marxa una estructura estable per coordinar les accions del Govern". Carles Puigdemont i els quatre consellers exiliats a Brussel·les han fet aquest anunci en una carta que han escrit a la ciutadania, a la qual ha tingut accés l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Des de Brussel·les, amb el suport d’una estructura estable que posem en marxa avui per coordinar les accions del Govern, exigirem aquest compromís cada dia i en cada ocasió a la comunitat internacional, denunciant la politització de la justícia espanyola, la seva manca d’imparcialitat, la seva voluntat de perseguir les idees, i reafirmant la ferma aposta del poble català pel dret a l’autodeterminació, pel diàleg i per una solució acordada".

Per aquest motiu, "el temps que passarem entre reixes espanyoles o a l’exili no serà en va si anem units més que mai en la defensa de Catalunya i en la denúncia de la decadència democràtica de l’estat espanyol, així com dels abusos d’una Unió Europea que ha tolerat, i fins i tot emparat de manera vergonyosa, les actuacions repressives espanyoles".

"Som completament conscients de les incerteses i els temors que han sobrevolat aquests dies sobre tots vosaltres i entenem la desorientació causada per la nostra manca de respostes ràpides davant els atacs desmesurats contra els representants i les institucions legítimes catalanes, però us assegurem que seguim forts i dempeus i que ni a vosaltres ni a nosaltres no ens podran robar ni un bri de la dignitat amb què afrontem aquestes hores difícils de les nostres vides i de la vida del nostre país".

Al text els membres del Govern expliquen que "l'estat espanyol no ha entès com funciona el món al segle XXI" i que des de Brussel·les han posat en marxa una "estructura estable" per continuar "denunciant la politització de la justícia espanyola i la seva manca d'imparcialitat".

A la carta els membres de l'executiu subratllen que el full de ruta per als pròxims dies i setmanes ha de tenir dos objectius: d'una banda, defensar la democràcia a les eleccions del 21-D, i de l'altra, aconseguir l'alliberament dels presos polítics. "Recuperem la llibertat aquest dissabte en la gran manifestació de Barcelona i en el repte electoral que l'Estat ens imposa per al dia 21. I l'endemà continuem caminant tots junts, en llibertat", afirmen.

stats