Política 04/01/2016

Baños renuncia a l'acta de diputat: "Em sento incapaç de defensar la postura adoptada per la CUP"

El cap de files de la CUP ha fet oficial la seva dimissió a través d'una breu però contundent carta en què admet un "sentiment de frustració"

Laia Vicens
2 min
Antonio Baños

Barcelona"Em sento incapaç de defensar la postura adoptada" pel consell polític de la CUP, que ahir va consumar el veto a Artur Mas. Les paraules són del cap de files de la CUP al Parlament, Antonio Baños, en la carta en què renuncia a l'acta de diputat per motius "estrictament polítics". Segons explica a través d'una breu però contundent carta feta pública pel partit, Baños es va presentar com a candidat amb "un sol sentit i objectiu", que era el de fer la ruptura "irreversible" amb l'estat espanyol i començar la construcció de la República catalana. L'ARA va avançar ahir que Baños estava meditant dimitir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llegeix aquí la carta d'Antonio BañosPer això, relata que per encetar aquesta etapa política "sense dilacions ni dubtes", ell es trobava entre els partidaris d'acceptar la proposta d'acord amb Junts pel Sí i investir Mas. Després que el 'no' s'imposés al consell polític, Baños lamenta: "No he pogut o sabut complir aquest mandat i per això marxo". El cap de files de la CUP admet un "sentiment de frustració molt viu" del qual, assegura, no es pot "amagar".

Segons diu, si l'escenari és el de noves eleccions al març, "l'enfortiment de la base social de l'independentisme" serà un dels objectius dels quals els partidaris de la República no es podran "deslligar". "Hi penso seguir col·laborant com he fet des que va arrancar el procés", afegeix. Baños acaba la carta dient "Salut i República".

La CUP: "Ens sap molt de greu"

En el correu elctrònic que la CUP ha fet arribar a la premsa, la formació expressa el seu "respecte" per la decisió de Baños. "Ens sap molt de greu", afegeix. En el text, el partit admet que el debat d'investidura és una de les decisions "més difícils" que ha hagut de prendre mai.

"La CUP els darrers mesos ha patit molt, però s'ha recolzat sobre la seva gent i la seva assemblea per decidir des de baix i a l'esquerra", afirma el comunicat, que també reconeix que la decisió del consell polític "no pot satisfer tothom". "Per nosaltres això és només un altre revolt, el darrer de molts, en el nostre compromís ferm amb la independència dels Països Catalans, socials, feministes i ecologistes".

Carta de dimissió d'Antonio Baños
stats