Política 21/11/2021

Casado renya les "solistes" del PP com Ayuso i Álvarez de Toledo

"Això no és un 'talent show' de megalomanies", avisa el líder del partit, sense citar-les explícitament

2 min
El president d'Andalusia, Juanma Moreno Bonilla, i el líder del PP, Pablo Casado, a Granada

MadridPablo Casado ha decidit mostrar en primera persona el seu malestar amb les figures de dins del PP que es creuen “solistes” d’una “orquestra” i que prioritzen els “personalismes” per davant del partit. El líder de la formació conservadora no ha mencionat explícitament la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ni tampoc la diputada al Congrés Cayetana Álvarez de Toledo, però se li ha entès tot. “Això no és un talent show de megalomanies”, ha afirmat Casado des del congrés del PP a Andalusia, en un canvi de to important que posa de manifest el seu descontentament amb dues polítiques poc propícies a l’obediència orgànica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del PP s'ha guardat de citar ningú en concret, però les seves paraules coincideixen amb la publicació del llibre d’Álvarez de Toledo –molt dur contra Génova– i amb el pas d’Ayuso pel congrés en què Juanma Moreno Bonilla ha sigut reelegit president. La presidenta madrilenya va ser a Granada divendres i va instar el seu col·lega andalús a “volar lliure”. Es referia a la possibilitat d’avançar les eleccions autonòmiques en lloc d’intentar tirar endavant els pressupostos el darrer any de legislatura. Aquest diumenge Moreno ha reiterat que vol aprovar-los, però la seva estratègia va saltar feta miques amb la filtració a la Cadena SER d’un àudio del seu vicepresident, Juan Marín (Cs), explicant a companys de partit que no tenien sentit uns nous comptes a les acaballes del mandat. Des d’Andalusia es va acusar Génova de la filtració per un suposat interès de la direcció del PP d’avançar les eleccions.

Casado a Moreno: “Tens les mans lliures” 

Dissabte va entrar en escena el número 2 del partit, Teodoro García Egea, que també, sense donar noms, va deixar clar: “No hem de venir de fora a dir a Moreno què ha de fer”. Es va interpretar com una resposta a Ayuso. Enmig de tot plegat, el líder andalús va reclamar abandonar “embolics estèrils de partit”. Casado, però, ha volgut dir-hi l’última paraula i en l’acte de clausura del congrés ha deixat les “mans lliures” a Moreno perquè faci el que cregui més oportú. “Tens el meu suport per fer el que consideris millor per a Andalusia”, li ha traslladat. Contínuament, els problemes orgànics del PP eclipsen l’oposició de Casado a Pedro Sánchez.

stats