Política 25/06/2013

Jordi Casas plega de delegat del Govern a Madrid

Homs afirma que no és una dimissió però no consta que l'hi hagin assignat un altre destí

Ara
1 min

BarcelonaEl democristià Jordi Casas deixa el càrrec de delegat del Govern a Madrid, que ocupava des de principis de l'any 2011, poc després que Artur Mas accedís a la presidència de la Generalitat. El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha negat aquest migdia que es tracti d'una dimissió. I altres fonts han parlat de "petició de trasllat", però no consta que s'hagi atorgat un altre destí a Casas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El democristià era senador de CiU quan va ser nomenat delegat i és un dels col·laboradors més estrets de Josep Antoni Duran i Lleida, que va aconseguir situar al càrrec de representant de la Generalitat a Madrid un dels homes de la seva confiança.

Homs ha admès avui que els darrers mesos Casas "ha estat exposat a una situació de salut molt delicada". "Ja veurem quina decisió es pren", ha afegit el conseller, que ha deslligat la resolució que pugui haver de l'afer del distanciament del sector més moderat i menys entusiasta amb el procés sobiranista d'Unió, amb el qual s'identifica Casas.

Feia temps que Casas, per problemes de salut i voluntat de treballar al món privat, havia manifestat la seva intenció de deixar el càrrec. En la decisió també pesa el desacord amb la línia sobiranista d'Artur Mas i les dificultats perquè l'estratègia de diàleg amb el govern central, que ell i Duran comparteixen, doni algun fruit.

Per substituir-lo sona el nom d'un diplomàtic, el cònsol d'Espanya a Montpeller, Josep Maria Bosch, que també seria una persona proposada per Duran i Lleida i que no té trajectòria política coneguda.

stats