Política 13/07/2015

Castellà (DC) prefereix una llista amb polítics i societat civil però "no és una posició inamovible"

El dirigent de Demòcrates de Catalunya, l'escissió d'Unió, s'incorporarà a les negociacions entre CDC, ERC, la CUP i les entitats sobiranistes per bastir una candidatura unitària

Ara
2 min
Antoni Castellà atén als mitjans després de votar a la consulta interna aquest diumenge / ACN

BarcelonaDemòcrates de Catalunya (DC) participarà a les converses per bastir una candidatura unitària per al 27-S, juntament amb CDC, ERC, la CUP i les entitats del sobiranisme civil –ANC, Òmnium i l'AMI–. Així ho ha anunciat aquest dilluns Antoni Castellà en una entrevista a Catalunya Ràdio, després d'haver-se presentat ahir com a nou partit socialcristià i sobiranista. "Volem afegir-nos a les negociacions de la llista unitària", ha afirmat. Quin és el posicionament inicial del partit? Prefereixen una llista unitària amb la societat civil i els polítics, ha dit Castellà, malgrat que "no és una posició que no es pugui moure". "El que volem, sobretot, és sortir amb un acord, el contrari seria un desastre", ha aclarit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, ha advertit que el debat "amb o sense" polítics "no pot ser un eufemisme" per dir "amb o sense" Artur Mas i ha demanat que cal ser "clar i transparent".

Sobre la possibilitat que es decideixi, finalment, no bastir una candidatura unitària i el sobiranisme concorri amb tres llistes, Castellà ha dit que si aquest és el desenllaç ha de ser "perquè tots hi estiguem d'acord".

Escissió d'Unió

Sobre el nou partit impulsat –Demòcrates de Catalunya– pels crítics d'UDC, agrupats a la plataforma Hereus UDC 1931, Castellà ha dit que serà una formació a l'"estil anglosaxó" i que no tindria militants sinó "voluntaris que comparteixin l'ideari".

També ha assegurat que els dirigents que es presentin a les eleccions s'escollirien a través de primàries.

En referència a les tensions viscudes en el si del comitè de govern d'Unió, entre els sobiranistes i els membres afins a Josep Antoni Duran i Lleida, Castellà ha assegurat que s'havia "entrat en una dinàmica de 'o estàs amb mi o estàs contra mi'". Ara, ha assegurat, "hem trencat la família" i "ho hem fet per fer pinya amb una majoria sobiranista al 27-S".

stats