Política 17/04/2014

Els castells pel dret a decidir ja superen els 100.000 euros gràcies a 2.750 mecenes

La campanya de microfinançament a través de la plataforma Verkami recapta més del 83% del que demana en 17 dies

Acn
1 min
Els Castellers de Vilafranca preparen un 4 de 9 amb folre i agulla durant el darrer Concurs de Castells de Tarragona/David Oliete

BarcelonaLa iniciativa 'Catalans want to vote-Human towers for democracy', que pretén internacionalitzar la consulta del 9 de novembre amb una aixecada simultània de castells en set capitals europees, ha aconseguit en 17 dies 100.000 dels 120.000 euros que necessita (el 83% del total) a través de la plataforma de micromecenatge Verkami, gràcies a les aportacions de 2.749 mecenes. El projecte continua obert fins al 10 de maig, fet que significa que encara disposa de 23 dies per assolir l'objectiu que persegueix. Els 120.000 euros que es demanen a Verkami representen, segons Òmnium Cultural, impulsora de la iniciativa, un 30% dels 400.000 euros que es calcula que costarà en total. Si s'aconsegueix l'objectiu, l'acció es farà el 8 de juny. El projecte va recaptar més de 30.000 euros amb les aportacions de 900 mecenes durant les primeres 24 hores d'exposició a Verkami, fet que suposa el rècord a Catalunya dels projectes que han rebut aquest tipus de finançament, i una millora de l'arrencada que va aconseguir el film l''Endemà', produït per Isona Passola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb el lema 'Catalans want to vote - Human towers for democracy' –'Volem votar - Castells per la democràcia'–, s'aixecaran castells de forma simultània en llocs simbòlics de Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Londres i París per reivindicar la consulta sobre la independència del 9-N. L'acció, que compta amb col·laboradors com la Coordinadora de Colles Castelleres, també es reproduirà a Barcelona i altres ciutats catalanes.

stats