Política 27/10/2014

CDC afirma que les acusacions de corrupció "no acabaran amb el procés"

Conesa afirma que el 9-N, tal i com està ara plantejat, és "mínimament homologable" i el partit enganxarà cartells a partir del 29 d'octubre

Ferran Casas
1 min

BarcelonaLa portaveu de CDC, Mercè Conesa, ha advertit avui al migdia que les acusacions de corrupció sobre dirigents del seu partit, com és el cas de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que segons el diari 'El Mundo' té gairebé 13 milions a Andorra, no acabaran amb el procés cap a l'estat propi. Conesa ha explicat que Trias a donat avui explicacions al secretariat permanent del partit, assegurant que eren acusacions "sense fonament". "Si segueixen fent acusacions d'aquesta mena no acabaran amb el procés, perquè sortirà altra gent i això seguirà. Si trenquen una baula de la cadena n'hi haurà una altra", ha explica la portaveu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Conesa també ha explicat els detalls de la campanya del 9-N que ja té a punt el seu partit. Després de presentar la nova cartelleria, que apel·la al sí, a la unitat i a una participació alta, ha explicat que el 29 d'octubre començarà l'enganxada de cartells. CDC farà actes de petit format al territori, un cicle de cinc conferències a la seva fundació, la CATDEM, i s'implicarà en la campanya unitària 'Ara és l'hora', que prepara un gran acte unitari pel dia 7 de novembre amb tots els partits del sí.

La portaveu de CDC ha afirmat desconèixer si el govern espanyol acabarà impugnant el procés participatiu del 9-N i ha deixat en mans d'Artur Mas com s'haurà de procedir aleshores. Sí que ha cridat a "no posar la bena abans de la ferida" i ha afirmat que el 9-N no és el que voldria ni el que s'havia previst abans de la suspensió del TC però sí que és "mínimament homologable".

stats