Política 15/11/2014

CDC demana "triar bé el moment" de convocar eleccions i les condiciona al consens sobre el "què" i el "com"

Rull critica que "el govern espanyol hagi desaparegut" i creu que és de "govern seriós" entendre que les urnes són la solució

Laia Vicens
1 min

Bellaterra"L'objectiu no és córrer: l'objectiu és arribar, votar i guanyar". La frase del coordinador general de CDC, Josep Rull, resumeix la seva intervenció d'aquest dissabte al consell nacional del partit, a Bellaterra. Rull ha demanat "triar bé el moment" de convocar eleccions (una paraula que no ha pronunciat en tot el discurs). Aquest "quan", ha dit, "serà la resposta quan haguem consensuat el què i el com".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem de fer-ho bé per fer-ho possible i plausible", ha dit Rull als quadres de la formació, a qui ha demanat "sortir al carrer i convèncer que, a més de necessari, és possible", per tal "d'arrossegar més gent" i "eixamplar les bases" per explicar-los que "la millor alternativa és aconseguir un estat propi i independent".

Rull ha agraït als voluntaris, membres del Govern i alcaldes i alcaldesses haver fet possible el 9-N. Però l'agraïment més directe l'ha dirigit al president de la Generalitat, Artur Mas: "Gràcies, president, per haver posat les urnes", ha dit. Els més de 300 consellers nacionals del partit reunits han ovacionat drets Mas.

Crítiques al govern central

Rull ha criticat durament el govern de Rajoy, a qui ha acusat de ser "l'expressió més genuïna de la impotència". El número 2 de CDC ha afirmat que "han tardat molt" a reaccionar pel que fa al procés sobiranista. "El govern espanyol ha desaparegut de Catalunya", ha dit, i afegit: "Els governs seriosos, responsables i democràtics entenen que les urnes són la solució".

stats