Política 24/06/2015

CDC i UDC escenifiquen el seu divorci al Congrés: "Sortim per la porta gran"

Celebren rodes de premsa per separat per explicar els seus plans de futur

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
EL PAPER DE DURAN  La crisi oberta a CiU arriba una setmana després que es registrés com a partit Construïm, una plataforma impulsada pel líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. Els dirigents de la federació estaran molt pendents avui al matí de la carta web que el cap de files democristià dirigeix setmanalment a la militància i en què emet la seva valoració sobre l’actualitat.

MadridLa sessió de control al Congrés dels Diputats ha coincidit aquest Sant Joan amb la convocatòria de rodes de premsa per separat de CDC i UDC als passadissos de la cambra baixa. Primer ha fet declaracions el portaveu de Convergència, Pere Macias, acompanyat de la resta de diputats del seu partit menys Jordi Jané, que ha fet el salt al Govern, i està previst que a les 12h en faci Daniel Sánchez-Llibre, diputat d'Unió, en una altra roda de premsa, en una forma d'escenificar el divorci de la coalició al Congrés. Tal i com ja van avançar ahir, opten per la cohabitació fins a finals de legislatura però creant dos subgrups i repartint-se el temps en assumptes que discrepin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre si es tracta d'un dia històric al Congrés, Macias ha assegurat que tenen "la satisfacció que CiU ha treballat molt bé, ha fet aportacions absolutament decisives i forma part de la història d'aquesta cambra". "Sortim per la porta gran com a CiU i l'aportació dels diputats de CDC ha estat molt rellevant", ha afegit citant a Miquel Roca, Francesc Homs, Xavier Trias i Jaume Jané com a persones que "han deixat petjada" a Madrid.

stats