DRET A DECIDIR
Política 22/09/2014

CDC, ERC i societat civil enceten converses per fer una campanya unitària a favor del doble sí al 9-N

Així ho ha anunciat la portaveu de Convergència, Mercè Conesa, que ha assenyalat que Unió ha estat "convidada" a sumar-se a la iniciativa

Oriol March
1 min

BarcelonaConvergència, ERC i societat civil ja tenen converses en marxa per bastir una campanya unitària a favor del doble sí a la consulta del 9-N emmirallant-se en el 'Yes Scotland' que es va dur a terme a Escòcia. Així ho ha anunciat la portaveu de CDC, Mercè Conesa, que també ha indicat que Unió ha estat "convidada" a sumar-se a la iniciativa a l'espera que defineixin la seva posició sobre la segona pregunta de la consulta, la que pregunta específicament sobre la independència.

"Una campanya unitària pel sí seria el més desitjable. Estem acabant de prendre decisions al respecte", ha indicat Conesa, que ha destacat que "encara no s'ha tancat". CDC es manté a l'espera de la decisió dels seus socis democristians sobre el posicionament del 9-N, que va causar ahir debat al consell nacional d'Unió.

Conesa també ha volgut destacar que la unitat permetrà la consulta, i en aquest sentit ha indicat que l'únic que pot impedir la votació és que es trenqui aquesta unitat.

stats