Política 24/04/2015

Convergència es ven la seu del carrer Còrsega

El partit buscarà una "nova ubicació més funcional i amb parets de vidre", assegura Mercè Conesa

Ara
1 min
La seu de Convergència, al carrer Còrsega de Barcelona, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaConvergència canviarà de seu per anar a una "nova ubicació més funcional i amb parets de vidre", ha explicat la portaveu del partit, Mercè Conesa, i el responsable de règim intern i comunicació convergent, Francesc Sánchez. El partit ha decidit vendre's la seu que ocupa al carrer Còrsega de Barcelona i en comprarà una altra per reduir costos. CDC calcula que l'estalvi de despesa, amb aquesta i altres operacions, pot superar el 30% del total del pressupost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comprador de l'edifici és un grup inversor de Hong Kong anomenat Platinum. "El canvi de seu també és una oportunitat per donar un millor servei als nostres militants i ciutadans", ha afirmat Conesa. Preveuen poder-se traslladar al nou emplaçament després de les eleccions del 27 de setembre.

L'any 2012, el jutge Josep Maria Pijuan, encarregat d'investigar l'espoli del Palau de la Música, va imposar a CDC una fiança de 3,2 milions d'euros com a responsable civil "a títol lucratiu" pel desviament de fons de l'Orfeó Català. Convergència va presentar llavors davant el jutge les escriptures de propietat de la seva seu i una taxació per acreditar que el seu valor era superior a la fiança imposada.

Sánchez ha remarcat que la seu del carrer Còrsega "no està embargada", perquè si fos així "no es podria haver venut", ja que hauria estat lliurada al jutjat com a aval de pagament. Ara, amb la venda de la seva seu, CDC ha dipositat al jutjat que investiga el cas Palau altres béns immobiliaris com garantia de pagament en substitució del seu edifici principal.

stats