Política 01/07/2015

CDC refusa cedir temps a Unió per replicar a Mas davant el ple del Parlament

Turull i Montañola es reuneixen per segon cop aquest dimecres per negociar com es coordinaran en els dos últims plens

Roger Mateos
1 min
PRIMERA JORNADA DE DEBATS  Artur Mas sortint ahir, acompanyat de Jordi Turull, del ple del Parlament.

BarcelonaSegueix sense arribar l'acord entre CDC i Unió per coordinar-se en els dos últims plens que queden al Parlament abans de les vacances d'estiu. Els democristians demanen tenir veu pròpia i que es visualitzi que la federació de CiU s'ha trencat, però des de CDC volen evitar solucions que afectin el funcionament del grup parlamentari que hauran de compartir fins al final de la legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Roger Montañola, que Unió vol situar com a nou portaveu adjunt del grup, i Jordi Turull, que presideix el grup, s'han reunit aquest dimecres al matí i també a última hora de la tarda per negociar una fórmula que els democristians voldrien que s'assemblés a l'acordada pels dos partits a les Corts, on s'han creat dos subgrups per permetre que uns i altres actuïn per separat i disposin dels seus torns d'intervenció diferenciats malgrat haver de mantenir el grup conjunt.

Una de les reivindicacions d'Unió és poder intervenir en el ple de dimarts vinent en resposta al president de la Generalitat, Artur Mas, que compareixerà per explicar la composició del nou Govern, ja sense els tres consellers democristians que en van sortir per no haver de subscriure el full de ruta independentista de CDC. Fonts de la negociació consultades per l'ARA, però, indiquen que des de CDC no hi ha intenció de cedir a Unió cap minut de la intervenció que correspondrà a Turull com a president del grup.

stats