Política 11/09/2020

Els CDR es manifesten pel centre de Barcelona i cremen un ninot amb la cara de Felip VI

També han cremat caixes de cartró que simbolitzaven institucions i empreses estatals

Cesc Maideu
1 min

BarcelonaDesenes de manifestants han secundat la crida dels CDR i s'han concentrat a l'Arc de Triomf de Barcelona, des d'on han iniciat una marxa -on no s'han respectat les distàncies de seguretat- fins a la Ronda de Sant Pere amb torxes a les mans i un ninot amb la cara del rei Felip VI. Allà, els manifestants han construït una paret de caixes de cartró amb els logos del Congrés, la Guàrdia Civil, la casa reial, CaixaBank i Inditex, entre d'altres. També han inclòs el ninot amb la cara el rei Felip VI. Després que Roger Espanyol llegís un manifest en contra de la repressió i en favor de les llibertats, han procedit a cremar tota la paret de caixes, creant una gran foguera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els manifestants ho han acompanyat amb càntics d'"1 d'octubre, ni oblit ni perdó", "mort al Borbó" i "Urquinaona ho tornarem a fer". En el manifest que ha llegit Español, els CDR han fet un judici fictici a l'Estat desgranant alguns dels episodis de la història de Catalunya en què l'Estat ha retallat drets als catalans. "Declarem l'Estat espanyol repressor del poble de Catalunya i opressor dels drets civils i socials i el condemnem a cremar a la foguera", ha dit l'activista Roger Español.

Els CDR han tallat trànsit al carrer Trafalgar, la plaça Urquinaona i també la plaça Catalunya i fins arribar al Passeig de Gràcia. Els manifestants han parat a Jardinets de Gràcia i després han continuat pujant pel carrer Gran de Gràcia tombant contenidors a terra i també cremant-ne alguns. Un cop allà, s'ha dissolt la concentració.

stats