Política 12/09/2013

La CE evita comentar públicament la Via Catalana

"No ens pertoca, és un afer purament nacional i no hi tenim res a dir", ha assegurat la portaveu comunitària Pia Ahrenkilde

Acn
1 min

Brussel·lesLa Comissió Europea ha evitat aquest dijous fer cap valoració pública de la Via Catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Es tracta d'un esdeveniment específic que s'ha produït en un dels nostres estats membres, realment no li pertoca a la CE comentar-ho, és un afer purament nacional i no hi tenim res a dir", s'ha limitat a respondre la portaveu comunitària Pia Ahrenkilde davant les preguntes dels periodistes.

En privat, però, altres portaveus de l'exectiu de José Manuel Durao Barroso han assegurat que Brussel·les "té un gran respecte" per la Via Catalana i "és conscient de la seva importància per als ciutadans de Catalunya i de la resta de l'estat espanyol".

Ahrenkilde ha insistit que el posicionament de la CE no ha canviat. "No tinc res de nou a dir, avui", ha respost a una segona pregunta.

"No és indiferent"

Fora de micròfon, però, els portaveus de Barroso confirmen que Brussel·les "en cap cas no és indiferent" i "ha seguit amb interès" la cadena humana d'aquest dimecres.

Tot i això, atendre les reivindicacions independentistes "no és competència" de la CE, que "no pot interferir" en els afers interns dels estats membres, segons els tractats.

"Ser respectuosos vol dir ser neutrals", han advertit els portaveus consultats.

L'executiu comunitari només farà pública la seva opinió sobre la possibilitat d'una secessió i l'encaix a la UE d'una eventual Catalunya independent si el govern espanyol l'hi demana.

stats