Política 29/05/2018

Celia Cánovas abandona la direcció de Podem Catalunya "per no ser còmplice de la fi" del partit

La senadora va ser una de les veus crítiques durant el procés de primàries

Ara
1 min
La senadora d'En Comú Podem Celia Cánovas, en una imatge d'arxiu

BarcelonaCelia Cánovas ja no és membre del consell ciutadà (CCA) de Podem Catalunya. La senadora, que va rivalitzar amb Xavier Domènech per a la secretaria general de la formació lila, ha anunciat a través del seu canal de Telegram que dimiteix de la direcció per "molts motius", però un d'ells és que no vol ser "còmplice de la fi de Podem Catalunya". Cánovas ha sigut una de les veus més crítiques amb la integració a Catalunya en Comú i va ser una de les més discrepants durant les primàries als càrrecs orgànics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cánovas va ser l'única membre de la seva llista que va entrar al CCA, dominat absolutament pels membres de l'equip de Domènech. "Hi ha actituds que recorden altres èpoques passades que jo vaig criticar", apunta també la senadora en el seu missatge, en relació a la "poca transparència" amb què, al seu entendre, està actuant el pinyol de Domènech.

Aquesta decisió arriba després que dilluns publiqués en el seu canal públic a Telegram la proposta de pressupostos del partit que s'estava debatent en el si del CCA, fet que va provocar que se li enviés un toc d'alerta. Fonts de la direcció assenyalen que aquest dimecres s'havia d'abordar el conflicte en la reunió de l'executiva i que la dimissió respon a una decisió personal de Cánovas.

stats