Política 29/03/2016

Celia Villalobos defensa Rita Barberá: "Algú hauria de tancar la boca de tant en tant"

La vicepresidenta del Congrés recorda que la senadora que Barberá "fins ara no està acusada de res". L'exalcaldessa de València va anunciar que compareixeria voluntàriament davant del jutge sobre el cas de corrupció al PP valencià

Ara/efe
1 min
Celia Villalobos en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa vicepresidenta del Congrés i diputada del PP Celia Villalobos ha defensat aquest dimarts a la senadora i exalcaldessa de València Rita Barberá. "Algú hauria de tancar la boca de tant en tant", ha exposat Villalobos per referir-se a les veus crítiques amb l'actitud de Barberá. Villalobos ha dit que Barberá ha “renunciat” de facto a l’aforament perquè declararà per voluntat pròpia. La senadora ja s'ha personat en la causa que investiga un presumpte blanqueig en el PP de València.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Villalobos, que s'ha referit a aquest assumpte quan ha arribat a la reunió de la Mesa del Congrés aquest dimarts al matí, ha tornat a subratllar que Barberá "fins ara no està acusada de res" i s'ha queixat de la pressió que, al seu parer, ha estat sotmesa la dirigent popular.

La diputada del PP s'ha mostrat convençuda que "quan el jutge decideixi atribuir-li algun delicte, ella prendrà aquesta decisió", referint-se a la renúncia a l'acta de senadora. La vicepresidenta també ha insistit que, ara mateix, "l'únic que ha demanat el jutge és que comparegui voluntàriament i ella ho ha fet".

Per la seva situació d'aforada, tan sols el Tribunal Suprem pot imputar l'exalcaldessa de València per la presumpta participació de la senadora en el cas de blanqueig de capitals que afecta el PP valencià. Aquest dimarts a la tarda Barberá ha d’assistir a un ple del Senat en el qual, a proposta del PSOE, es debatrà l’eliminació dels aforaments. Durant els últims dies han crescut les veus del PP que demanen que Barberá assumeixi responsabilitats polítiques.

stats