Política 28/09/2014

El cens provisional del 9-N: 5,4 milions de catalans cridats a les urnes

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, presenta les dades del dispositiu logístic de la consulta, a la qual s'han inscrit 2.547 residents a l'estranger

Roger Mateos
2 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, presenta aquest diumenge les dades provisionals del dispositiu logístic de la consulta l'endemà de la signatura del decret de convocatòria. El cens provisional inclou la participació de més de 5,4 milions de catalans més grans de 16 anys. Al registre de residents a l'estranger s'hi han inscrit 2.547 persones. El Govern encara no té les dades dels estrangers residents a Catalunya que podran votar: tenen dret a fer-ho els comunitaris amb almenys un any de residència i els extracomunitaris que faci tres anys o més que viuen al país i que s'inscriguin al registre de participació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hi haurà un total de 2.718 locals de votació repartits per tots els municipis de Catalunya, amb 8.130 meses, 10.800 urnes de cartró (cadascuna amb un cost de 3,02 euros), 5.200 cabines de votació i 6,7 milions de paperetes. Es designaran per sorteig 24.390 membres titulars de les meses (cada mesa estarà composada per tres persones) i 48.780 suplents. El dispositiu del 9-N també inclou el desplegament de 4.834 representants de l'administració, 9.200 policies i 1.000 coordinadors municipals.

Rèplica a Societat Civil Catalana

Ortega també ha sortit al pas de l'anunci de l'entitat antisobiranista Societat Civil Catalana, que demanarà a la Fiscalia que investigui si hi ha un "ús fraudulent" de les dades de l'Idescat (que agrega les dades dels padrons municipals) per confeccionar el registre de participació. Ortega ha remarcat que el cens específic de la consulta s'elabora a partir de les instruccions emanades de la llei de consulta, aprovada pel Parlament, i, per tant, es tracta d'un cens plenament "legal, estatutari i constitucional". "En cap cas es fa un ús il·legal de cap dada", ha recalcat Ortega, que ha recordat que, en tot cas, qualsevol persona que es mostri "disconforme" amb la seva inclusió al cens "té tots els camins legals per fer-ho constar".

stats