Política 26/02/2015

Un ple del CGPJ dividit es declara competent per decidir sobre l'expedient del jutge Vidal

Dotze magistrats s'han imposat als altres nou partidaris de traspassar la decisió a la Comissió Disciplinària en una decisió que evidencia la divisió interna en l'òrgan de govern dels jutges. Tomben també les al·legacions de Vidal sobre la caducitat de l'expedient. Ajornen la decisió sobre l'eventual expulsió fins aquesta tarda

á. Vázquez / M. Colomer
1 min
Primer pla del magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal / ACN

Madrid / BarcelonaUn ple del Consell General del Poder Judicial dividit ha conclòs aquest matí que és competent per resoldre l'expedient contra el jutge Santiago Vidal per haver participat en la redacció d'un esborrany de Constitució catalana, i no la Comissió Disciplinària, restringida a set membres. En una primera votació sobre aquesta qüestió s'ha evidenciat la divisió a l'òrgan de govern dels jutges. 12 vocals favorables a mantenir la competència a mans del ple s'han imposat a nou partidaris més de traspassar-la a la Comissió Disciplinària. Els últims han anunciat un vot particular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els jutges han aturat ara el debat a les 15.30 aproximadament i reprendran les deliberacions sobre l'expedient del jutge a les 16.00. El fet que el debat s'estigui allargant més del previst és indicador de la divisió en el si de l'òrgan de govern dels jutges al voltant de l'expulsió de la carrera judicial de Santiago Vidal proposada pel promotor de l'acció disciplinària, Antonio Fonseca-Herrero, avalada almenys per l'ala conservadora del CGPJ.

L'expedient no ha caducat

A més, el ple del CGPJ ha decidit per 13 vots a 8 rebutjar la prescripció de l'expedient sancionador, tal com havia al·legat el jutge Vidal. La norma fixa que els expedients sancionadors han d'estar a punt en un termini de sis mesos. El de Vidal es va obrir formalment el mes d'octubre, de manera que entra en el termini legal. Però el magistrat considerava que calia computar-hi també els mesos de la fase prèvia de l'expedient en què també hi va haver indagacions, i que faria que a dia d'avui ja hagués expirat el termini legal.

stats