Política 10/03/2015

El CGPJ rebutja suspendre la sanció al jutge Vidal

El jutge va anunciar que recorreria la decisió al Tribunal Suprem

Efe
1 min
El jutge Santiago Vidal, durant un acte recent de suport. ACN

MadridEl ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), òrgan de govern dels jutges i magistrats, ha rebutjat suspendre la sanció de suspensió de tres anys imposada al jutge Santiago Vidal per participar en la redacció d'una constitució catalana i en actes sobiranistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del Poder Judicial han informat a Efe que el passat divendres el CGPJ va notificar a Vidal que li denegaven la suspensió de l'execució de la seva sanció, que havia reclamat després recórrer l'assumpte davant del Tribunal Suprem.

El passat 26 de febrer el ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va decidir suspendre durant tres anys al jutge Vidal per participar en la redacció de l'anomenada Constitució catalana i en alguns actes sobiranistes.

Només conèixer la decisió, el magistrat va anunciar que recorreria la seva suspensió davant el Tribunal Suprem (TS) i que, mentrestant, es dedicarà a la "construcció política del nou país", en referència a Catalunya, i que es planejava presentar-se a les pròximes eleccions com a independent en una llista sobiranista.

La decisió del CGPJ va ser adoptada amb els vots de la majoria conservadora que dóna suport al president del CGPJ, Carlos Lesmes, però amb els vots en contra de la minoria progressista, a la qual es va sumar el vocal elegit pel PNB, Enrique Lucas. En total, dotze vots contra nou.

stats