Política 17/02/2015

Manuel Chaves: "Tinc la consciència absolutament tranquil·la"

L'expresident andalús i del PSOE assegura que la seva situació judicial no ha canviat, malgrat la imputació

Joan Rusiñol
1 min
L'expresident andalús, Manuel Chaves, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridL'expresident andalús i del PSOE Manuel Chaves ha assegurat aquest dimarts a la tarda que té "la consciència absolutament tranquil·la" després que el Tribunal Suprem l'hagi imputat a ell i altres ex alts càrrecs, com el seu successor, José Antonio Griñán, pel cas dels ERO a Andalusia. De fet, creu que la seva situació judicial no ha canviat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions al Congrés, on és diputat, Chaves ha explicat que la imputació és un pas obligat perquè es pugui explicar davant del Suprem de forma voluntària. Ara bé, ha deixat clar que "no hi ha cap interlocutòria d'imputació formal". No hi ha sobre ell, ha dit, "cap indici de delicte". El seu partit, el PSOE, ha assegurat que fins que no hi hagi una imputació per un delicte, si és que s'acaba produint, no li demanaran que renunciï a l'escó.

Chaves espera que, un cop hagi declarat, la seva relació en el cas s'arxivi perquè sempre va gestionar de forma "escrupolosament legal". Ha assegurat que no pensa abandonar ara l'acta de diputat i ha assegurat que té el suport del líder socialista, Pedro Sánchez, i de la presidenta andalusa, Susana Díaz.

stats