Política 09/09/2019

Cifuentes: "Em podria haver quedat l'escó i el Suprem hauria arxivat el cas Màster"

L'expresidenta madrilenya creu que el seu "linxament" va ser planificat per interessos empresarials i polítics

Ara
2 min
Cifuente, en una entrevista a Telecinco

BarcelonaL'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha trencat el silenci un any i mig després de deixar la política arran d'un vídeo en què apareixia robant unes cremes en un supermercat. El cas Màster "va ser el tret de sortida" d'un complot "planificat en un despatx" per destruir-la personalment, assegura Cifuentes, que es penedeix ara d'haver renunciat a l'aforament. "Em podria haver quedat l'escó i el Tribunal Suprem hauria arxivat el cas, però vaig decidir marxar i que hi hagués judici", ha dit en una entrevista a 'El programa de Ana Rosa' de Telecinco.

Cifuentes està convençuda que rere el seu "linxament mediàtic" hi va haver interessos empresarials i "la mà d’algun polític que se sentia perjudicat" per l'actuació del seu govern i que volia "aixecar la catifa". Assenyala un cas concret, el d'"un empresari que volia rebre uns diners que no va rebre". "A partir d'aquí van anar contra mi", ha dit l'expresidenta madrilenya, que ha qualificat l'operació de "tempesta perfecta". "Se m'havien de treure de sobre, amb alguns empresaris donant suport a aquesta tempesta", ha afegit Cifuentes, que assegura que la suposada conspiració té "molt a veure amb les clavegueres de l'Estat".

"Les cremes les fico jo al bolso, no hi van entrar soles", reconeix Cifuentes, que reitera que va ser una equivocació de conseqüències fatals, tot i que assegura que la va resoldre pagant els productes immediatament. "Vaig passar una vergonya horrorosa, no em vaig adonar que les havia guardat sense voler", afegeix Cifuentes, que ha negat els rumors de la seva cleptomania. L'expresidenta madrilenya, que ha presentat una demanda civil contra el centre comercial per les imatges, es pregunta com és possible que es gravi un vídeo de manera il·legal i es guardi també de manera il·legal durant vuit anys i s'utilitzi per extorsionar una persona.

L'expresidenta madrilenya considera que se l'hauria de jutjar per la seva gestió i assegura que no s'ha emportat "ni un euro públic" i que n'ha fet un ús auster. "Tinc menys diners que quan vaig començar en política", assegura Cifuentes, que diu que té problemes per reinserir-se laboralment a causa dels processos judicials oberts i que descarta per ara tornar a l'escena política. L'expresidenta madrilenya ha lamentat també l'actitud d'alguns dels seus excompanys de partit, que han canviat la seva manera de relacionar-se amb ella: "Hi ha hagut gent al partit que m’ho deu tot i m’ha apartat com si fos la pesta".

stats