Política 14/07/2015

Acaba a Palau la cimera definitiva per la candidatura sobiranista a les eleccions del 27-S

Mas i Junqueras plantegen a ANC, Òmnium i AMI el principi d'acord a què van arribar ahir per la llista unitària

Oriol March
2 min
Pere Almeda, Magda Casamitjana i Eduardo Reyes aquesta tarda arribant a Palau / PERE VIRGILI

BarcelonaAcaba la cita definitiva al Palau de la Generalitat per definir amb quin format es presentarà el sobiranisme a les eleccions plebiscitàries del 27-S. Ha durat poc més d'una hora. Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC); Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, i Josep Maria Vila d'Abadal, president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), ja són a la plaça de Sant Jaume per rebre de la mà d'Artur Mas i Oriol Junqueras el preacord a què van arribar ahir CDC i ERC per concórrer plegats al 27-S amb una llista que integrarà membres de la societat civil. A la trobada també hi ha representants de MES (Magda Casamitjana i Pere Almeda) i de Democràcia Catalana (Toni Castellà, Mercè Jou, Elena Ribera i Gerard Ardanuy, tots ells exmembres del comitè de govern d'Unió).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de Súmate, Eduardo Reyes, s'ha presentat a Palau tot i que la seva entitat no ha estat convidada a la taula de negociació. "Creiem que som un bon instrument", ha indicat en declaracions als mitjans. Reyes també ha assenyalat que la llista que enllesteixen CDC, ERC i les entitats ha d'estar encapçalada per algú de la societat civil que generi "confiança". Sànchez ha estat escuet i s'ha limitat a donar per fet l'acord.

El pacte, segons ha pogut saber l'ARA, es presentarà demà al matí en cas que acabi fructificant, i inclou un repartiment 60%-40% entre CDC i ERC per conformar la llista, que estaria encapçalada per un independent de prestigi. La presidència de la Generalitat, però, recauria en Mas en cas que la candidatura civil amb polítics aconseguís la victòria i disposés de majoria parlamentària.

La trobada d'aquest dimarts arriba després d'una jornada, ahir dilluns, de maratonianes reunions al Palau de la Generalitat. No va ser fins gairebé les onze de la nit que el coordinador general de CDC, Josep Rull, va anunciar un "principi d'acord", confirmat pocs minuts més tard per Oriol Junqueras.

stats