Política 04/01/2013

Un 52% dels espanyols tem que augmentin les tensions nacionalistes en els propers cinc anys

El sondeig del CIS també mostra que passen en un mes del 38,3% al 36,9% els ciutadans partidaris d'un únic govern central sense autonomies o amb comunitats, però amb menys competències

Ara
1 min
EL PP NO DONARÀ TREVA AL PROCÉS SOBIRANISTA
 El govern de Rajoy pensa presentar batalla a cada pas que faci la Generalitat cap a l'exercici del dret a decidir. El PP combatrà jurídicament el procés sobiranista i, si cal, optarà per la via penal per aturar Artur Mas.

MadridUn 54,4% dels espanyols creu que s'ha de mantenir l'actual organització de l'Estat o fins i tot que les comunitats tinguin més autonomia, tot i que un 36,9% és partidari d'un únic govern central sense autonomies o amb comunitats, però amb menys competències, segons el baròmetre de desembre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) difós aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De forma detallada, el 32,5% advoca per mantenir l'actual model territorial –el mateix percentatge que el mes anterior– respecte del 24,6%, que prefereix que desapareguin les comunitats autònomes –al novembre, un 24,9%–. Un 12,3% aposta per un estat en què les comunitats tinguin menys autonomia que en l'actualitat –en l'anterior sondeig, el 13,4%–, mentre que un 11,9% es decanta per donar més competències a les autonomies –al novembre, el 12,4%– i un 9,4% per un estat que reconegués a les autonomies la possibilitat d'independitzar-se –el mes anterior, el 9,9%.

El sondeig també mostra que m

A més, la lluita contra l'atur i la corrupció són considerats els principals reptes que ha d'afrontar Espanya en els propers cinc anys. També destaca que l'atur i la situació econòmica es mantenen com les dues grans inquietuds de la ciutadania, seguits de la classe política, tot i que en els tres casos baixen, mentre que puja un lloc, fins al quart, la corrupció –que gairebé es duplica– i el frau, dins els problemes més citats.

stats