Política 05/08/2015

Lleugera millora d'ERC i de l'antiga federació de CiU l'últim trimestre, segons el CIS

CDC i Unió juntes obtindrien el 3,3% dels vots en unes eleccions espanyoles, davant el 2,1 dels republicans

Ara
1 min
El candidat d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, en el moment de votar a les municipals del 24-M / ACN

BarcelonaL'ara ja dissolta federació de CDC i Unió, CiU, obtindria el 3,3% dels vots de l'Estat a les eleccions generals i ERC obtindria el 2,1%, segons el Centre d'Investigacions Sociològiques. Això significa que tant CiU com ERC recuperarien una dècima respecte del CIS del mes de maig.

En comparació amb les eleccions del 2011, els republicans doblarien els resultats i CiU perdria un punt percentual de suport electoral. L'enquesta, feta entre l'u i el 9 de juliol, segueix preguntant per CiU malgrat que la ruptura de la federació a finals de juny pel plebiscit del 27-S.

Menys distància en intenció directa de vot

Pel que fa a la intenció directa de vot -sense cuina posterior-, la distància entre CiU i ERC és menor. Així CiU es quedaria amb un suport de l'1,9% mentre que ERC obtindria un 1,6%. L'escenari polític a les eleccions generals de finals d'any és encara una incògnita, després de l'acord d'ERC i CDC per a la llista unitària Junts pel Sí de cara al 27-S. Convergència aposta per reproduir aquesta fórmula a les eleccions generals, si bé ERC ha ajornat aquesta decisió fins després del 27-S.

L'enquesta també indica que Alfred Bosch és el líder català al Congrés amb més bona nota, per davant de Josep Antoni Duran i LLeida, per bé que tots dos suspenen. Bosch obté una puntuació del 3,66 i Duran del 2,85. Cal tenir en compte, però, que l'índex de popularitat de Duran és més elevat que el de Bosch -ara portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona-, a qui diu no conèixer el 80,1% dels enquestats. En el cas de Duran, només el 38,1% diu que no sap qui és.

stats