DRET A DECIDIR
Política 24/09/2012

CiU proposarà al Parlament una consulta però sense concretar-ne el calendari

L'esborrany de proposta de resolució que CiU ha enviat a les forces polítiques per al debat de política general afirma que "els intents d'encaix de Catalunya a l'estat espanyol són avui una via sense recorregut"

Marc Colomer
1 min

BarcelonaConvergència i Unió ha enviat un esborrany de proposta de resolució a la resta de forces polítiques en què afirma, en el seu punt cinquè, que "el Parlament constata la necessitat que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràtica el seu futur col·lectiu i insta el govern a consultar la seva voluntat". L'esborrany constata, després del no de Rajoy al pacte fiscal, que "els intents d'encaix de Catalunya a l'estat espanyol són avui una via sense recorregut". D'aquesta manera CiU es compromet amb la idea de fer una consulta, però al contrari del que defensen ERC, ICV i SI, omet de moment fixar un calendari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les negociacions amb aquestes forces se centren ara en aquesta qüestió, la del calendari. El mínim que tant ERC com ICV estan disposats a acceptar és el compromís que la consulta se celebri la pròxima legislatura. L'esborrany de CiU també "insta el govern de la Generalitat i les forces polítiques i els agents socials i econòmics a impulsar el màxim consens possible per tal de portar a terme aquest procés democràtic, amb diàleg amb la comunitat internacional, la Unió Europea i el govern espanyol". També demana que el debat es pugui realitzar "sense coaccions de cap mena".

stats