Política 24/10/2013

ERC fa costat a CiU i evita que el Parlament reclami la dimissió del director dels Mossos d'Esquadra

Els republicans asseguren que han pres la decisió per prioritzar fer "oposició constructiva" i fan una crida a tenir en compte les bones actuacions de la policia catalana

Oriol March
1 min
Captura vídeo El País

BarcelonaCiU i ERC han impedit aquest dijous a la tarda que el Parlament demanés la dimissió del director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat. Una moció del PP, a la qual el PSC ha afegit una esmena a última hora per aquest cas concret, demanava que se cessés Prat després de les imatges transcendides aquesta setmana en què un grup de policies redueix i colpeja un empresari del Raval que va perdre la vida poc després.

"Preferim fer oposició constructiva", ha argumentat Gemma Calvet, diputada d'ERC encarregada de defensar la posició del seu grup. "Imatges com aquesta [la dels mossos al Raval] no han d'enterbolir les bones actuacions de cada dia", ha defensat Calvet, que ha admès que la decisió dels republicans els comportarà aparèixer en titulars negatius en premsa. "Contraposem els titulars a fer les coses bé", ha assenyalat.

La resta de grups (PSC, PP, ICV-EUiA, Ciutadans i CUP) han votat a favor de demanar la dimissió de Prat. La moció en conjunt ha estat rebutjada amb els vots en contra de CiU i ERC.

stats