LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 20/07/2011

CiU i PP aproven al Parlament els primers pressupostos decreixents

Els comptes han prosperat gràcies als vots favorables de CiU i Joan Laporta i a les abstencions del PP. Els diputats d'ICV-EUiA han exhibit a l'hemicicle durant la votació pancartes contra les retallades socials

S.gonzález
1 min

BarcelonaEl Parlament ha aprovat, gràcies al suport de CiU i al diputat Joan Laporta i l'abstenció del PP, els pressupostos del 2011, els primers decreixents des de la Transició. Els comptes, que retornen als nivells del 2007, contemplen una retallada del 10%, tal com va anunciar el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC ha deplorat que no s'aprovi cap de les 514 esmenes que ha presentat el principal partit de l'oposició i ha retret a Artur Mas que per reduir el dèficit s'hagi aferrat a una reducció de la despesa en comptes de buscar fórmules per aconseguir més ingressos. La supressió de l'impost de successions per a les rendes altes ha sigut recordada tant pels socialistes com per ERC i ICV-EUiA. “Es tracta d'una combinació inaudita i insensata en termes econòmics i socials”, ha afirmat la diputada socialista Rocío Martínez-Sampere. “El patriotisme de CiU comença i acaba a la butxaca”, ha etzibat el diputat ecosocialista Joan Boada. El diputat republicà Sergi de los Rios, per la seva banda, ha assegurat que es tracta d'uns pressupostos que “incrementaran els problemes quotidians dels catalans”. Els diputats d'ICV-EUiA han exhibit a l'hemicicle pancartes de protesta contra les retallades socials durant la votació dels comptes.

stats